Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 8.00 лв.


Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 10.00 лв.

Дебютната книга на Деница Дилова залага капан с иронията, вложена в заглавието „Тънкости на приготвянето”. Това е книга с разкази за животни, убити по смешен или ужасяващ начин, зависи от гледната точка, принесени в жертва на кулинарната глезотия на човечеството. Какви животни ли? Един огромен амур, охлюви, гълъби, гъска, шаран, жаби, заек, яребица, глиган. В добавка има и рецепти, а рисунките, които допълват десетте разказа в сборника, както и тези на корицата, са направени от авторката.

„Тънкости на приготвянето” е за всички онези, които обичат съвременни български разкази и вече са сигурни, че ще се разсмеят от чувството за хумор на Деница Дилова, но не се препоръчва на особено жалостиви и чувствителни хора, нито на войнстващи вегетарианци или кротки вегани.


 © 2012, Скалино ООД 
Всички права запазени.
Никаква част от това издание не може да бъде
използвана и възпроизвеждана по електронен или механичен път
без писменото разрешение на издателя.

от Амур / дата: 03 ное 2014

От безплатния откъс научих, че тънкостта в приготвянето на амур е чадър в окото. Мерси, дотук бях.

от Христина Панджаридис / дата: 18 окт 2014

Почитателка съм на творчеството на Деница Дилова! Десетте разказа, включени в "Тънкости на приготвянето" са свежи, с чувство за хумор, хвърлят те без да се усетиш в дълбокото.
В книгата се говори за ядене, готви се, яде се, но неизменно присъства и любовта. „Сюрреализмът на охлюва“ e романтично-еротичен разказ, загатващ за зигзазите, през които ще те води авторката, щом си отпусне въображението и перото. „Охлювът е преди всичко нежен, много влажен и със силен здрав мускул, т.е. има всички качества да е най-блестящият любовник във Вселената, че и отвъд.“
Разказът е с подтекст, от който можеш да се размислиш в какви ли не посоки: за мига, за удоволствието, за ограничението на пола, за стереотипите, за началото на края или обратното... По моему „Сюрреализмът на охлюва“, „Въдворяване на покварените“ и „Нежен лов“ са различни, по-изпипани, с повече вътрешна драматургия в сборника и откриват Деница Дилова в светлината не на „нашия специален пратеник от мястото на събитието“, а като създателя на детайлите. Тя ражда обстановката, героите и сюжета, и ни поставя там, за да ги наблюдаваме. От първата до десетата история думите ? „растат“, добиват завършеност, плътност, атмосфера.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg