Тази приказка е написана с кръв отдавна, много преди да ги има ръцете ми, които отново да я напишат с букви. Помнят я хилядолетните канари и гори, бойните полета и хумусът от пепел на опожарени при набези села. И в нея ще се случи това, което откакто има човеци, се е случвало и ще се случва, докато има човечество.

Доведени до безизходица кротки хора ще се превърнат в бойци, мнозина ще умрат, за да защитят достойнството и свободата си. Момиче от народа ще зазида тяло, за да отдаде душа на държава. Ще обикне,  макар да няма право да обича, а чувството й за дълг ще я принуди да служи и на онези, които са погубили любовта й, а после пак то ще я превърне в масов убиец. Магиите в тази приказка са реални, живеем с тях и чрез тях - това са страсти, ирационалните ни помисли. Това е по-голямото съзнание от Егото ни, с което вечно сме в двубой. Любовта ни и стремежът за превъзмогване на всяка слабост, магията на сатира музикант и магията на боеца Дурмудук, магията на всеки - волята. Тази приказка е вечна. Тя е особено актуална сега в България. Защото всеки държи брадва - готов да влезе в решителна битка със своята ЗМЕЙОВА ОРИС...

от Галина / дата: 01 окт 2017

Няма ли да излезе книгата и на хартия ?

от Гери / дата: 14 сеп 2014

Нямам търпение. Първата книга много ми хареса, наистина качествена антиутопия и то българска. Чудя се защо всеки е говори за поредицата на Стефан Кръстев, а би трябвало да се гордеем с този си съвременен автор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg