Избрани приказки от Братя Грим. Двуезична читанка с паралелен текст на английски и български език / Двуезична библиотека №1

Автор: Двуезична библиотека, колектив

0 мнения

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Издател Двуезична библиотека
Език български, английски
Формат ePUB
ISBN 9781941371039
Баркод 9781941371039
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Е-книги

Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 6.00 лв.

Двуезична литература със субтитри в помощ на изучаващите английски език, подходяща за деца и възрастни.

Книгата е интерактивно учебно помагало за самоподготовка и може да се чете практически без речник. Подходяща е и за работа в класна стая, занималня и библиотека с електронни четци или компютри с инсталиран софтуер за четене. 

Съдържа шестнайсет от най-известните приказки на Братя Грим: Бременските музиканти, Елфите, Тримата щастливци, Жабокът-принц, Йоринда и Йорингел, Пчелната царица, Трите предачки, Боклуци, Овчарчето, Гъсарката и други, разположени паралелно в две колони: отляво английският, отдясно българският текст, и под всеки параграф има линк към съответните субтитри. 
  
В раздел Други е-книги е дадена информация за достъп до безплатно онлайн приложение за закупилите тази книга с интерактивни субтитри за начинаещи, които изскачат и се скриват при кликване на съответната английска дума или израз.

 

 


За автора:

Колективът на Двуезична библиотека | Bglibrary.net - Лина Бакалова, Надежда Накова, Анатолий Буковски и др., работещ по създаването на двуезични интерактивни електронни книги с паралелен текст в помощ на изучаването на чужди езици по метода на сравнителното четене, се състои от преводачи и специалисти по информационни технологии, с дългогодишна практика с английски и други езици. Обединява ги любовта към литературата и в частност фолклора: приказки, басни и легенди. Лина Бакалова и Анатолий Буковски, които имат и дългогодишен опит като преподаватели, са издали съвместно книгите  "Кулата на Жълтия Жерав. Антология на китайската поезия", ЕИ "LiterNet" Варна, 2006 г.,  "Приказки от старите ракли. Български народни приказки", ЕИ "LiterNet" Варна, 2007 г. (съвместно с Антоанета Добрева) и "Вълшебният кладенец. Приказки от Азия", ЕИ "LiterNet", Варна, 2008 г.

 

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg