Стипендии за образование и специализация в САЩ

Автор: Колектив

Коментари: 0

Издател ElsiM
Брой страници 254
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 345 грама
Размери 0x0
ISBN 9549118541
Баркод 9549118541
Категории Енциклопедии. Каталози. Справочници, Енциклопедии и справочници, Книги

Това е първият опит у нас за обобщаване и систематизиране на огромната информация, отнасяща се до възможностите за получаване на стипендии и финансова помощ за обучение в САЩ. Справочникът ще запознае читателите с тънкостите при кандидатстване за пълна стипендия, кореспонденцията с учебните заведения, документите за финансова помощ и тяхното попълване.
Справочникът съдържа данни за множество частни и държавни фондации и организации, както и за университети и колежи, предоставящи финансова помощ на чуждестранни студенти. В изданието са указани броят и размерът на стипендиите, за кои области се предоставят, срокът за подаване на документи, както и подробна адресна информация ­ адрес, телефон и факс, имейл и уебстраница.
За първи път в България се публикува информация за броя на българските студенти в САЩ, разпределени по учебни заведения и щати. Ще откриете интересни класации и статистики, свързани с предлаганата финансова помощ, ще научите каква финансова помощ са получили българските кандидати през последните 4 години и с какви резултати на TOEFL и SAT са успели да се преборят с огромната конкуренция от цял свят.
“СТИПЕНДИИ за образование и специализация в САЩ” е своеобразно допълнение към справочниците “Как се кандидатства в чужбина” – I и II том, които съдържат систематизирана информация за 23 страни.
Справочниците са плод на дългогодишно проучване на издателите на списание “Образование и специализация в чужбина”, което вече четвърта година предоставя на българските читатели актуална информация за обучението в чужбина.
Справочникът ще помогне на кандидат-студентите да се ориентират по-лесно при избора на колеж или университет, а на младите учени и изследователи ­ да намерят финансова подкрепа за реализация на своите проекти.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg