Условия за ползване на ваучер:

1. Валидно активирани карти могат да бъдат използвани за пълно или частично плащане на стоки в Книжарници Хеликон и онлайн на Helikon.bg Сумата на Вашата покупка ще бъде приспадната от баланса на картата. Остатъчният баланс може да бъде използван за бъдещи покупки, съобразно срока на валидност.

2. Валидността на картата е 6 месеца от датата на закупуване от Хеликон, отразена на документа за продажба. Платежният документ е неразделна част от ваучера.

3. Картата не може да бъде използвана за покупка на други ваучери. Кредитът по картата не може да бъде разменян за пари в брой.

4. Картата е само за лично ползване и не може да се използва за търговски цели /включително препродажба/ без писмено разрешение от Хеликон.

5. Картата няма гаранционно покритие на чек, дебитна или кредитна карта.

6. Картата може да се използва за заплащане на стоки с по-висока цена от баланса на картата чрез доплащане.

7. Хеликон не носи отговорност при загуба, кражба, повредена или неизползвана в срок карта, както и за суми, използвани от нея без Ваше знание.

8. Хеликон си запазва правото да приложи тези правила при казуси, свързани с правото, сигурността, както и да деактивира картата, ако има причини за това, изразени от властите.


Условия за ползване на картата онлайн:

За да използвате картата онлайн е необходимо да сте регистриран потребител в системата на Helikon.bg За да си направите регистрация сега, моля кликнете ТУК.

След въвеждане на избраните от Вас артикули в потребителската кошница, непосредствено под тях, се намира поле, в което да въведете еднократно номера от гърба на ваучера, след което трябва да потвърдите с бутона Въведи. Балансът по картата ще бъде видим във Вашия профил и опцията за заплащане с ваучер - активна.

Картата може да се използва многократно, до изчерпване на цялата сума.

Ако крайната стойност на поръчката надхвърля баланса по картата, сумата може да бъде доплатена с един от възможните методи.