Злоупотреба и зависимост от психоактивни вещества

Автор: Игор Куценок; Георги Димитров

Коментари: 0

Издател Институт-по-поведенчески-стратегии
Брой страници 375
Година на издаване 2004
Корици твърди
Език български
Тегло 665 грама
Размери 24x17
ISBN 9549153517
Баркод 9549153517
Категории Медицина. Още..., Медицина, Книги

Достойнствата на монографията са несъмнени: Стратегията на замисъла, изложението и практическите указания са изградени върху единството и интерференцията между биологичните дадености на пациента, индивидуалните му психологични параметри и конкретната социална реалност. Това е модерна концепция. Тази книга има съществена стойност не само за специалистите психиатри и нарколози, но и за невролози, общопрактикуващи лекари, детски психиатри и други медицински профили, както и за специалисти в областта на криминалистиката и биологията.
д р Владимир Велинов, дм, началник клиника "Съдебна психиатрия и съдебна психология", главен експерт по съдебно психиатрична експертиза, председател на Българската психиатрична асоциация.


Книгата попълва една празнина в областта на поведенческите, и невронауките и по точно на зависимостите и зависимо поведение. Начинът на структуриране - злоупотреба и зависимост, контрол и тестване за психоактивни вещества безспорно има предимства: синтез на съвременни познания от различни области, чрез който се постига задълбочено разбиране на тези проблеми. Смятам, че книгата ще изиграе важна роля в ежедневната амбулаторна и клинична практика на лекаря и ще допринесе за утвърждаване на съвременното разбиране на проблемите за зависимостите.
д-р Вихра Миланова, дм, ръководител на катедра по психиатрия, Медицински университет, София

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg