Скритото Евангелие. Разкодиране духовното посланние на арамейския Исус

Автор: Нийл Дъглас-Клотц

Коментари: 0

Издател Кивели
Брой страници 216
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 260 грама
Размери 23x16
ISBN 9547900021
Баркод 9547900021
Категории Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Арамейският Исус казва, че да живееш добре означава да създадеш своето чувство за време в хармония с природата. Бери плодовете на живота след като се "изпълнят" с аромат, но преди да паднат на земята.
Днес най-сетне можем да разберем какво наистина е казал Исус, и то съвсем навреме, в началото на новото хилядолетие.
Скритото Евангелие не е погребано в пясъците, нито е заключено в тайна библиотека или се дава от нов "месия". Скритото Евангелие е достъпно за всеки. Откриваме го в познатите ни думи на Исус, в нов превод на арамейски - езикът от Близкия Изток, на който е говорил в действителност. Резултатът е: актуално духовно послание, изпълнено с надежда и живот. Проникновеният коментар на Нийл Дъглас - Клотц ни ръководи при прилагане древната мъдрост на Исус в нашето ежедневие.
Всяка глава включва упражнения по медитация и молитви за тялото, които ни помагат да изживеем пряко духовната практика на истинската мистична традиция на Исус, която може да промени живота ни.

Тази книга е подарък за всички, които искат да навлязат в духа на историческия Исус и мистичния Христос. Отдавайки почит към народа от земята на Исус и неговия поетичен език, тя внася необходимия и жив баланс относно "движението на историческия Исус". Книгата опровергава непоклатимите дуалистични преводи на християнските текстове и по този начин провокира и обновява текста на Евангелията, които и след толкова векове звучат новаторски.
Матю Фокс, президент на Университета по духовност на сътворението в Окланд, Калифорния, ко-председател на Наропа-Окланд, автор на "Истинска благословия " и "Идването на космическия Христос"
Тези нови интерпретации на добре познатите ни фрази са дълбоки, проникновени, а понякога и зашеметяващи. Тази книга ще промени начина, по който много хора четат Новия Завет.
д-р Ленард Шлайн, автор на "Азбуката срещу богинята: конфликтът между словото и образа "


Нийл Дъглас - Клотц, доктор, световно известен учен по религиозни науки и психология, е автор на книгите "Космически молитви" и "Мъдростта на пустинята ". В миналото завежда отдела по сравнителна духовност при Колежа на светите имена в Калифорния, а днес изнася лекции по цял свят. Член е на Американската Академия на религията и на Обществото на библейската литература, ръководи работата на Международната федерация за посланието на Суфи. Живее в Единбърг, Шотландия, където ръководи съвместно Института за напреднало обучение и съзнателен живот.

Ключови думи: Промо -15%

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg