Европейско право: Английско-български речник

Автор: Благовеста Балканджиева

Коментари: 0

Издател Абагар
Брой страници 268
Година на издаване 2005
Корици твърди
Език български, английски
Тегло 640 грама
Размери 24x17
ISBN 9544276513
Баркод 9544276513
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 15.00 лв.

Европейското право е интензивно развиващ се комплекс от международни и национални правни норми, свързани с различни области на правото.
Английско-българският речник по европейско право е предназначен за всички, които в работата си се сблъскват с терминологията на европейското право и които четат или превеждат документи и литература в тази област. Той ще бъде от особена полза за работещите в областта на европейската интеграция.
Речникът съдържа около 5000 най-често използвани термини, характерни за правото на Европейските общности и Европейския съюз с техните установени български съответствия. Обхванати са основните понятия и често срещани изрази в различните клонове на европейското право - патентно право, право на интелектуална собственост, търговско право и т. н.
За постигане на необходимата пълнота са представени и редица специфични за европейското право изрази, срещнати в правни текстове и литература.
При съставяне на речника са използвани автентичните текстове на конвенциите и на правните актове на Съвета на Европа, литература на английски и български език по отделни теми на европейското право, както и текстове от брошури и материали на Европейския съюз, европейска правна периодика, речници и справочници.
Речникът включва: предговор (указания за ползването на речника), основно тяло и приложения (Пълен списък на договорите на Съвета на Европа; Споразумения, подписани, но нератифицирани от Република България до 16/05/2005 г.; Споразумения, подписани и ратифицирани или са предмет на присъединяване от Република България до 16/05/2005 п; Споразумения, които не са подписани и не са ратифицирани от Република България до 16/05/2005 г.; Денонсирани от Република България споразумения до 16/05/2005 п; Списък на декларации на Република България; Комисии на Европейския парламент; Списък на английските съкращения; Адреси на основните институции на Европейския съюз; Библиография).

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg