Аз-ът като Друг

Автор: Яна Андреева-Константинова

Коментари: 0

Издател СемаРШ
Брой страници 300
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 265 грама
Размери 20x14
ISBN 9789548021876
Баркод 9789548021876
Категории Литературознание, Език и литература, Хуманитарни науки, Книги

Д-р Яна Андреева-Константинова е преподавател по португалска литература в Катедрата по испанистика и португалистика на СУ "Св. Климент Охридски". Завършила е испанска филология в същия университет и е специализирала португалска и бразилска литература в Националния университет на Бразилия и в Класическия университет на Лисабон. Автор е на статии и научни съобщения, както и на учебното помагало "Антология на португалската литература (XIII - XVIII век)".

Настоящата книга е докторската й дисертация, която се насочва към изследването на автобиографичните аспекти в творчеството на бележития португалски писател от втората половина на XX век Фернанду Намора. Трудът хвърля светлина върху непроучените от критиката системни прояви на автобиографичното писане в голям брой произведения на Намора. Като се опира на основните теоретични постановки за автобиографичната литература, които намериха развитие в западноевропейското и северноамериканското литературознание през последните три десетилетия, изследването очертава единния характер на конкретен автобиографичен замисъл в продукцията на Намора, извежда основните му насоки и етапи и определя мястото и функциите на отделните автобиографични текстове в цялостното творчество на писателя.
Книгата е предназначена за студенти и преподаватели, както и за широк кръг специалисти, които се интересуват от проблематиката на автобиографичното писане в онтологичен, исторически, психологически, тематичен и наративен аспект.

Ключови думи: fdd 20, Време за любима книга

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]