Егономика

Автор: Дейвид Маркъм; Стивън Смит

Коментари: 0

Издател Обсидиан
Брой страници 260
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 248 грама
Размери 20x13
ISBN 9789547691667
Баркод 9789547691667
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Бизнес консултантите Маркъм и Смит представят различните аспекти на “егото” и разсъждават как то може да бъде използвано за поощряването на индивидуалния талант и постигането на добри бизнес резултати. Въпреки че думата събужда негативни асоциации, според авторите егото е важна предпоставка за успех в бизнеса. Хората, които умеят да използват егото си, са по-самоуверени и по-ефективни от останалите, които са уязвими и често са принудени да заемат отбранителна позиция.

Егото е като свободните радикали. В подходящата доза егото е положително качество, осигуряващо здравословно количество увереност и амбиция. То прогонва несигурността, страховете и апатията. Но ако го изпуснем от поглед, егото излиза извън контрол. Основните “клетки”, които напада то, са нашите таланти и способности – или чрез свръхсамоувереност и подхранване на илюзията, че сме по-добри, отколкото сме всъщност, или като ни лишава от самоувереност, така че губим доверие в способността си да използваме пълноценно качествата си. Силата на егото е огромна и безмилостна...
Егото притежава някаква двойствена природа: едновременно е и ценен актив, и тежък пасив. Но необходимо ли е изобщо да се управлява то? Защо излиза, че егото е задължително качество, ако искаме да успеем, и същевременно – ако е прекалено раздуто – често се оказва спънка по пътя към успеха? Кои са предупредителните сигнали, че егото ни излиза извън контрол? Кои са трите принципа на егономиката, чието спазване гарантира успех в бизнеса и в личния ни живот?
Дейвид Маркъм и Стивън Смит

Каква блестяща и страхотно полезна книга! Толкова истинска и необходима. Занимава се с проблем, който рядко излиза на преден план, но предопределя всяко наше действие, всяка наша стъпка, всеки наш успех или неуспех... Задължително четиво за всеки, който иска да контролира живота си.
Стивън Кови, автор на “Седемте навика на високоефективните хора”

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]