Диетично лечение и често използвани лекарствени средства при болни с хронична бъбречна недостатъчност

Автор: Радослав Попов, Николай Згурев

Коментари: 1

Издател Изток-Запад
Брой страници 164
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 210 грама
Размери 21x14
ISBN 9543212821
Баркод 9543212821
Категории Лечебно хранене. Гладуване, Медицина за всеки, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 6.00 лв.

Справочникът "Диетично лечение и често използвани лекарствени средства при болни с хронична бъбречна недостатъчност" идва да допълни, на съвременно ниво, някои аспекти в една важна област на нефрологията. Определянето на подходящ диетичен режим при болни с ХБН в преддиализен стадий има съществено значение за забавяне прогресията на болестния процес, а оттам и за отлагане на необходимостта от хемодиализно или трансплатационно лечение. Същевременно в редица случаи подборът на подходящо нискобелтъчно меню създава немалко трудности пред лекуващия лекар и пред пациента. не винаги е лесен и изборът на най-подходящия набор от медикаменти и определянето на най-адекватната индивуална дозировка за всеки отделен болен.
В справочника са дадени и някои практически указания, касаещи приготвянето на съответната нискобелтъчна диета. Не е подминато и поведението, отнасящо се до възможностите за коригиране на наднорменото тегло, каквото е налице при редица пациенти, а също така и особеностите на диетата при болни с ХБН при захарен диабет или с увреждания на храносмилателния тракт.
Предлаганата монография би била много полезна както за хефролозите и общопрактикуващите лекари, така също и за болните с различен стадий на хронична бъбречна недостатъчност. ,

от Юлия Михайлова / дата: 30 юли 2008

Искам да поръчам кигата отново, но наличностите са изчерпани. Книгата е много ценна за бъбречно болни хор, на които креатенина вече е висок. Кажете от къде да си поръчам отново книгата.
Юлия Михайлова

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg