Изкуството за подбор на персонал. Как да оценим кандидата за един час?

Автор: Светлана Иванова

Коментари: 0

Издател Асеневци
Брой страници 172
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 200 грама
Размери 20x13
ISBN 9789548898089
Баркод 9789548898089
Категории Мениджмънт. Човешки ресурси, Икономика, Книги

Днес, най-често, в бизнеса побеждава онзи, чийто екип е по-добър. Нуждаете се от “правилните” хора на “правилното място”? Как обаче да разберете кой от тях съответства на това определение, а кой – не?
В книгата авторът разглежда по-голямата част от методиките за подбор и оценка на персонал, като на тези, които са издържали изпитанията на практиката и са показали своята ефективност, е отделено повече внимание. Те ще ви помогнат:
• Да структурирате интервюто ефективно - така ще достигнете целите, които сте си поставили, ще намалите вероятността от социално-желателни отговори, както и вероятността да наемете добър служител, в добра компания и въпреки това, те да не си подхождат.
• Да оцените мотивацията на кандидата, неговите ценности, лоялност, склонност към конфликти, способност за работа с клиенти и работа в екип. Да разкриете начина му на мислене и да разберете повече за това, как той взема решения и възприема действителността.
• Да прецените доколко поднесената от интервюирания информация е достоверна и да установите до каква степен за кандидата е характерна откритостта и честността.
• Да разберете как самият кандидат оценява своя опит, предпочитанията му към видовете работа и стиловете мениджмънт.
В книгата ще намерите още и 136 ситуации (cases), които ще ви помогнат да оцените уменията и да проверите модела на поведение на интервюирания при разрешаване на ситуации в различни сфери; 95 примера с конкретни ситуации в различни области, като са посочени очакваните правилни отговори от страна на кандидатите; 10 фрагмента от проведени интервюта с интерпретация на отговорите.

Книгата е ориентирана към специалистите по човешки ресурси, консултанти по наемане на персонал, мениджъри, управители на фирми и организации, психолози, преподаватели, учащи и др. Изданието е особено полезно и за търсещите работа, като ще им помогне по-добре да преценят своите възможности и да се подготвят за предстоящото им събеседване при бъдещия работодател.

За автора:
Светлана Владимировна Иванова - сертифициран инструктор и сертифициран мениджър по човешки ресурси, кандидат на психологическите науки, професионалeн преподавател.
Има проведени над 9000 интервюта с кандидати за работа в над 150 компании. Автор е на повече от 50 програми за трейнинг, участвала е в провеждането на няколкостотин трейнинга, включително на комплексни програми за големи компании и техните филиали. Разработила е и е внедрила успешно значителен брой методики за мотивиране, интервюиране и оценка на персонала, част от които са поместени в настоящата книга.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg