Изкуството за подбор на персонал. Как да оценим кандидата за един час?

Автор: Светлана Иванова

Коментари: 0

Издател Асеневци
Брой страници 172
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 200 грама
Размери 20x13
ISBN 9789548898089
Баркод 9789548898089
Категории Мениджмънт. Човешки ресурси, Икономика, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 14.95 лв.

Днес, най-често, в бизнеса побеждава онзи, чийто екип е по-добър. Нуждаете се от “правилните” хора на “правилното място”? Как обаче да разберете кой от тях съответства на това определение, а кой – не?
В книгата авторът разглежда по-голямата част от методиките за подбор и оценка на персонал, като на тези, които са издържали изпитанията на практиката и са показали своята ефективност, е отделено повече внимание. Те ще ви помогнат:
• Да структурирате интервюто ефективно - така ще достигнете целите, които сте си поставили, ще намалите вероятността от социално-желателни отговори, както и вероятността да наемете добър служител, в добра компания и въпреки това, те да не си подхождат.
• Да оцените мотивацията на кандидата, неговите ценности, лоялност, склонност към конфликти, способност за работа с клиенти и работа в екип. Да разкриете начина му на мислене и да разберете повече за това, как той взема решения и възприема действителността.
• Да прецените доколко поднесената от интервюирания информация е достоверна и да установите до каква степен за кандидата е характерна откритостта и честността.
• Да разберете как самият кандидат оценява своя опит, предпочитанията му към видовете работа и стиловете мениджмънт.
В книгата ще намерите още и 136 ситуации (cases), които ще ви помогнат да оцените уменията и да проверите модела на поведение на интервюирания при разрешаване на ситуации в различни сфери; 95 примера с конкретни ситуации в различни области, като са посочени очакваните правилни отговори от страна на кандидатите; 10 фрагмента от проведени интервюта с интерпретация на отговорите.

Книгата е ориентирана към специалистите по човешки ресурси, консултанти по наемане на персонал, мениджъри, управители на фирми и организации, психолози, преподаватели, учащи и др. Изданието е особено полезно и за търсещите работа, като ще им помогне по-добре да преценят своите възможности и да се подготвят за предстоящото им събеседване при бъдещия работодател.

За автора:
Светлана Владимировна Иванова - сертифициран инструктор и сертифициран мениджър по човешки ресурси, кандидат на психологическите науки, професионалeн преподавател.
Има проведени над 9000 интервюта с кандидати за работа в над 150 компании. Автор е на повече от 50 програми за трейнинг, участвала е в провеждането на няколкостотин трейнинга, включително на комплексни програми за големи компании и техните филиали. Разработила е и е внедрила успешно значителен брой методики за мотивиране, интервюиране и оценка на персонала, част от които са поместени в настоящата книга.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg