Шестте рамки на мислене

Автор: Едуард де Боно
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Locus
Брой страници 128
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 179 грама
Размери 0x0
ISBN 9789547831216
Баркод 9789547831216
Категории Личностно развитие, Приложна психология, Книги

В днешния пренаситен с факти, цифри и данни свят, как да фокусираме вниманието си, за да извлечем необходимата ни полза от информацията, с която разполагаме? Никога не е било по-лесно да я получим. Но информацията сама по себе си не е достатъчна. Важен е начинът, по който гледаме на онази информация, която е от значение. Как получаваме най-много стойност от нея?

Чрез техниката на шестте рамки, бащата на латералното мислене Едуард де Боно ни показва как съзнателно и преднамерено да насочваме вниманието си, вместо да го оставяме да бъде привлечено от необичайното и нерелевантното за нас. Също както решаваме да се отправим на север, запад или югоизток, можем да изградим рамка за насочване на вниманието и мисленето си. Всяка от рамките представлява посока, към която гледаме. Първо поглеждаме, после забелязваме и тогава отбелязваме това, което виждаме там.

Това е начин да търсим задоволяване на нуждите си. Да търсим стойност. Да търсим интерес. Да търсим точност.

Както всички създадени от де Боно техники, и тази е проста, ефективна и способна изцяло да промени начина ви на мислене и възприемане на информацията.

Научете се да мислите по-добре от конкурентите си. Идеите са разменната монета на успеха. Те ви отличават от конкуренцията. - Едуард де Боно Едуард де Боно е култова фигура в разра- ботване на мощни и нестандартни идеи за изостряне на ума. - Times

от Администратор / дата: 13 ное 2015

към Мартина: Изданието е налично. Можете да направите он-лайн поръчка чрез активния бутон Купи.

от Мартина / дата: 11 ное 2015

Кога ще я има налична?

от Митко / дата: 30 юни 2010

Ясно, лаконично, точно! Супер е!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Днешният свят изобилства от информация, но можем ли да достигнем до тази, от която имаме нужда? Как реагираме на информацията около нас? Обърква ли ни тя или я възприемаме пълноценно?

Целта на тази книга е да ни запознае точно с тези различни начини, чрез които можем да възприемаме информацията така, че да извлечем най-голяма полза от нея, посредством шест рамки на мислене. Разгледани са по отделно и при всяка от тях, умът е подготвен и настроен да забелязва различни измерения. Всяка рамка подготвя ума да гледа информацията по конкретен начин. Виждаме това, което сме подготвени да видим. Научаваме се да контролираме начинът по който работи мозъкът ни и да насочваме вниманието си без да го оставяме да се рее безпосочно. Всяка от рамките представлява посока, към която гледаме.

Методът е прост, а резултатите удивително успешни.


Русалина Господинова, Хеликон Стара Загора

Едуард де Боно е водеща фигура в областта на креативното мислене и на учението за мисленето като умение. Докато хиляди хора разработват компютърен софтуер, Едуард де Боно е пионер в създаването на софтуер за човешкия мозък. Той извежда съществените творчески методи на латералното мислене. Създател е на концепцията на „латералното мислене“ и автор на книгата Шестте мислещи шапки.
Написал е 67 книги, преведени на 37 езика.„Едуард де Боно е култова фигура в разработката на похвати за изостряне на ума“.
The Times