Обединени в омразата

Автор: Джейми Глазов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Издателска къща МаК
Брой страници 292
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 317 грама
Размери 21x14
ISBN 9789548585224
Баркод 9789548585224
Категории Философски направления, Философия, Хуманитарни науки, Книги

Крайно интересна и провокационна енциклопедия на американското левичарство. В „Обединени в омразата” Джейми Глазов дава подробно, увлекателно и отлично документирано обяснение за едно от най-загадъчните явления на нашето време: съюзът между левицата и световния джихад. Този почти вековен съюз избуя с нова сила след 11 септември 2001 г., когато ислямисткият култ към смъртта се превърна в най-големия враг на Запада. През целия ХХ век западната левица подкрепяше тоталитарните машини за унищожение „Обединени в омразата” цели да попречи на подобна подкрепа и през ХХІ век.

Джейми Глазов енергично разобличава трайната привързаност на крайната левица към омразата, насилието и нетолерантността. В интерес на коректността той не пропуска да направи разграничение между левите политици и дейци, стремящи се към авторитаризъм и потисничество, и борците за социална справедливост - противници на тоталитаризма. Със следователски умения авторът анализира как и защо левите радикали винаги приемат с благоговение кървавата жестокост на марксистките диктатури.

Тази книга е. задължителна за американските и европейските политици, които трябва да осъзнаят ислямските планове и стремежи за тоталитарно господство, убедително разобличени от Глазов. Но всъщност е за всеки, който вярва в истината, закона и в надеждата за оцеляването на човешкия род.

от Емилия / дата: 21 сеп 2016

Може да се научи за чудовищните престъпления на комунистическите диктатори, има много информация за ужасите през комунизма.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Какво е общото между комунизма, фашизма и ислямския фундаментализъм? Какви хора стават привърженици на тези идеологии .В книгата те са наречени “вярващи”. Kакъв е психологическият им профил? Кои са пилигримите? От какво и къде захранват вярата си? Нормално ли е да си крайно ляв и едновременно да се възползваш от облагите на развитото капиталистичско общество?

”Обединени в омразата” дава отговори на тези въпроси .Емоционално, но и аналитично. Джейми Глазов е професионален политолог, срещнал се с ужаса на комунизма (той е дете на десиденти, емигрирали от Съветския съюз), усетил неразбирането на така наречената американска левица по въпросите на тоталитарните режими.

Книгата е още едно чудесно попадение на издателска къща МaК, за която свободата и индивидуалзма са изконни ценности .

”Обединени в омразата” се чете на “един дъх “ и благодарение на вещия превод, направен от вълнуващия се по темите Огнян Дъскарев.

Антон Марваков, Хеликон Благоевград

Тази книга представя гледната точка на един политолог и журналист. Неговите възгледи са в известен смисъл противоположни на тези на Нейоми Клайн, станала особено популярна у нас със своята „анти-корпоративистка” книга – „Шоковата доктрина”. Разликата в позициите на двамата автори се състои в предмета и метода на тяхната критика.
Глазов се съсредоточава върху доказателствения материал за „заиграването” на не малко от известните т. нар. леви интелектуалци с идеализирани представи за тоталитарната държава, за управленията подкрепящи тероризма или за самия терористичен акт. В съответните случаи Глазов обвързва изказванията или жестовете на мислители и творци като Жан-Пол Сартр, Ноам Чомски, Мишел Фуко, Джордж Бърнард Шоу, Бертолт Брехт и други с теоретическия апарат на Зигмунд Фройд, по-специално с двойката ерос-танатос. В „Обединени в омразата” тези категории съответстват на потиснатата сексуалност и порива към смъртта. Безспорно такъв подход заслужава внимание.

Чавдар Димитров, Хеликон Витоша

Симпатията на западната левица към тоталитарните режими не е нещо ново. Много източноевропейци са преки свидетели на шумната пропаганда на властите, експлоатираща знакови лица на Запада в своя изгода и за смазване на съпротивителните сили на дисидентските движения. Но анализът в книгата достига до истинската дълбочина на заблудите и патологиите в поведението на отделни радикални левичари.
Това поведение е меко казано шокиращо. Как човек, роден в демократична и свободна страна, получил качествено образование и често финансово обезпечен, може да изпада във възторг пред тиранията на Сталин, Мао, Пол Пот, самоубийците-атентатори...
Книгата заслужава специално внимание. Изводите са потресаващи.

Маргарита Аргирова, Хеликон Витоша

Джейми Глазов е роден в 1966г. в Москва. Родителите му са активни дисиденти, които печатат и разпространяват антисъветска литература - Самиздат. През 1972 г. семейството имигрира в Халифакс, Канада. Там Джейми Глазов завършва Dalhouse University и получава степен по политически науки -специалист по американска и канадска външна политика и история.

Глазов е автор на няколко книги, сред които "Канадската политика към Съветския съюз на Хрушчов" (2002). Последната му книга е сборник с негови интервюта с водещи политици и анализатори "Сблъсък със злото: борбата против тиранията и терора" (2010).

Сега Глазов е изпълнителен директор на известното консервативно интернет издание Frontpagemag.com.