iЛидерът Стив Джобс

Автор: Джей Елиът и Уилям Саймън

Коментари: 8

Издател Locus
Брой страници 272
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 289 грама
Размери 21x14
ISBN 9789547831445
Баркод 9789547831445
Категории Технология и психология на бизнеса, Икономика, Книги

Apple е в атака и всички искаме да разберем как го прави Стив!

„iЛидерът” е книга за начина, по който Стив Джобс изгражда успеха чрез вяра в своите възгледи, страст към технологиите и непримиримост към всяка проява на посредственост. Написана е от негов близък сътрудник, приятел и свидетел на израстването и превръщането му в опитен предприемач, определящ развитието на цяла индустрия и лидер на най-креативния екип.

Това е разказ за звездните му мигове, рискове, възмездия, провали, и успехи. Тук е истинският Стив Джобс, непреиначената история на „гениалното момче”, което преобрази технологиите и света ни, и създаде продукти - символи на времето ни.

Това е не само най-откровено поднесената биография на Стив Джобс, но и наръчникът „Как да бъдем като Стив”, който всички чакахме. – Business Week


Джей Елиът разкрива историята на зашеметяващ успех, болезнени провали, упорита борба и изпепеляваща страст към продукта. Книгата е поглед отвътре към новаторските, понякога прекомерни практики, превърнали Стив Джобс в световна знаменитост. – The Time


Джобс е човек на крайностите, надарен с феноманелна визия и маниакална взискателност към детайлите. Неутолимото му желание да създаде най-простия, най-елегантния продукт, който клиентът не подозира, че ще бъде прелъстен да пожелае, го превръща в категория сам по себе си.

Стив Джобс е магнетична личност с неизчерпаемо въображение. Продуктите му са логични, интуитивни, достъпни и по силите на всеки, който е разбрал, че времето ни е ограничено, животът си струва да се живее с въображение и без автоматично следване на утвърдени условности.
Ключови думи: Вдъхновяващи идеи

от Мими / дата: 17 яну 2013

В крайна сметка, в коментарите навсякъде из сайта често не се коментира книгата ( както би трябвало да ), а все някой някого назидава, поучава и претендира да знае повече от другия.

Аз бих ви препоръчала да седнете и да прочетете книгата, защото си заслужава, вместо да обсъждате Стив Джобс програмист ли е всъщност или биснесмен. И да се хапете един друг, демонстрирайки повече "знания".

от Ботев / дата: 15 окт 2012

Добре де. Някой прочел ли е книгата в края на краищата и ще даде ли мнение, но не за героите, а за книгата ?

от До Мих. / дата: 21 ное 2011

Михаиле, ти говориш наизуст. Точно Стив Джобс не е НИКАКЪВ програмист! Програмист на Епъл е Стив Уозник, а Джобс е предприемач. Чети и знай преди да се изхвърляш с претенции.

от Михаил / дата: 17 ное 2011

До Подведен.... Май бъркате Стив Джобс с Бил Гейтс. Той е бизнесменът, а програмистът от компанията е бил Стив Джобс. Като повтаряме заучени фрази от някъде, хайде поне да помним за кого са се отнасяли? И май не сте наясно с хилядите позиции в една световна компания и какви са задълженията на всеки, нито пък как се минава от една в друга степен?

от Подведен / дата: 14 ное 2011

Като се пише, че С. Джобс бил преобразил света и гениално създал епъл, нека се знае, че той реално е един надарен бизнесмен, а не откривател или програмист-гений, какъвто търговците в стремежа си да изсмучат всичко от него след кончината му се опитват да го изкарат.

от красимир / дата: 12 окт 2011

Наистина ли са изпращани такива имейли? И от кого?

от дс / дата: 06 окт 2011

Как може да ми изпращате имейл озаглавен " Почина Стив Джобс " и в него да правите реклама на последната му книга.... срамота!

от Кирил / дата: 09 сеп 2011

ше си я купя

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Има хора,  които сами избират  житейския си път,  други  попадат  в него. Ролята на случайността не бива да се подценява, защото тя ни предоставя  предизвикателствата  си  всекидневно, без дори да сме ги търсили.

Стив  Джобс не си е поставял за цел да се превърне в „Царя на продукта”, но страстта му към продукта е свързана с постигането на съвършенство, което е пряко фокусирано към потребителите с отдаването на дължимото значение и на детайлите.

За да постигне това съвършенство на продукта, той е заложил на жарта и устрема, породени от обединението на малко на  брой, но  талантливи  и креативни хора,  на които е дадена  свободата да работят.

Култовата фраза на Стив Джобс: „Пиратът! Не флотът! “ поставя въпроса  какво е да си  “пират“?

Пиратът отговаря на високия стандарт за съвършенство и може  да постигне необходимата „жар”  за  постигането  на мечтания продукт,  която редовият флот успешно ще провали.

Мария Григорова, Хеликон Пловдив - Център

Тази книга е предназначена не само за феновете на APPLEм но и за хората, които желаят да видят света през гледната точка на един страхотен лидер.


За съжаление книгата изобщо не претендира да е биографична, но пък засяга онази част от живота на Стив Джобс, която се отнася до отношението му към APPLE, Next i PIXAR. Тези моменти от живота на гения са описани в достатъчно подробности. Наистина е интересно какт ри наличието на толкова много гиганти в бизнеса и управленческото мислене Джобс се противопоставя налага различни правила и успява. С право APPLE се оприличава на пиратски кораб.


Дори и да не сте чували досега за "ябълката", което е почти невероятно, от книгата ще получите подробна представа за тази компания - пират в силиконовата долина. Компания, създадена от човек с воля и идеи. Джобс създава продукти от гледна точка на потребителя, такак както трябва, а не, както се очаква от него, с прецизност и елегантност.


Много можете да научите от тази книга. И ще сте постигнали успех дори само за минута ако успеете да помислите по начина на Стив Джобс.

Радостин Найденов, Хеликон Витоша