Хроники на трако-българските царе Т.3: От Римската инвазия до Св.Цар Тервел

Автор:

Коментари: 0

Издател Фондация-"Градът"
Брой страници 168
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 222 грама
Размери 20x14
ISBN 9789549168457
Баркод 9789549168457
Категории Древна история на нашите земи, История на България, История, Книги

Настоящият Сборник представлява съвкупност от исторически летописи, които обхващат четири основни исторически периода в трако-българския генезис на нашата нация.
Първият и Вторият исторически периоди са предмет на том I и томII.
Третият и четвъртият исторически периоди, застъпени в том III, очертават епохата на народа на трако-българите под Римско робство, което трае повече от пет века, и борбите на народа ни за освобождение от владичеството на Римската империя. Тази епоха е представена в книгата „Арих" („Пазителят-на-тайните") - хроники, написани от латинския историк Авила, поместени тук. В този исторически период, обединените борби на тракийските племена стават под ръководството на гетските тракийски династии на Арихите, които повеждат всичките тракийски племена, изтласкани и изселвани методично от Рим на север от река Дунав, и ги обединяват в пред-държавния Съюз на Беси-гетите, известни още като Визи-готи, и в този на Истро-гетите, известни още като Остро-готи, при което успяват да освободят огромни територии от своите поробени от Рим земи, да превземат на два пъти самия град Рим, да основат свои Велики царства на Балканите и по Адриатика, в Панония (Австрия, Унгария и Словения), В Италия, Франция и Испания, като се разпростряли и поселили в обширни области между Британия и Кубратова България при Азовско море, а в последствие основали и Аспарухова България в днешните български земи.
Хрониките на Авила, написани за хан Телерих, хвърлят нова светлина върху много от събитията на онази епоха и поставят тъждественост между траки, гети и „богари", т.е. всички, говорещи богарския тракийски език, който ги обединява в един народ, и поставя началото на употребата на името „българи" и „България".

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg