Хроники на трако-българските царе Т.2: От цар Терес до Македонското надмощие

Автор:

Коментари: 1

Издател Фондация-"Градът"
Брой страници 192
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 251 грама
Размери 20x14
ISBN 9789549168440
Баркод 9789549168440
Категории Древна история на нашите земи, История на България, История, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 6.00 лв.

Настоящият Сборник представлява съвкупност от исторически летописи, които обхващат четири основни исторически периода в трако-българския генезис на нашата нация.
Първият исторически период е предмет на том I.
Вторият исторически период (представен в том II ) очертава епохата на обединеното Тракийско царство при династията на рода на Одрис, известно досега на историците като Одриското царство, която епоха е представена в книгата "Нави" („Тракийските нави" или „Тракийските
Благородни (господари)") - хроники под авторството на тракийския регент Хаброзелм (част II). В нея е представена Свещената записана история на трако-българския народ в периода от няколко века преди Християнската ера, в която се споменава за първи път и думата „богарски език", като епитет на общо-тракийския език, означаващ „божествен" творчески език („език, на който говори сам Бог"). Този безпрецедентен факт ни дава основание да разглеждаме за първи път този период, като част от писаната история на българския народ, независимо, че в тази епоха българите се наричат все още „траки".
Товаозначава, че според писаната история, която поставя тъждественост между траки и „богари", Българската Държавност на Балканите не води началото си от 681 г. след новата ера, когато се основава Аспарухова България, но от много по-преди - от поне четвъртото хилядолетие преди новата ера, т.е имаме шест хилядолетна история на българския народ!

от да бе да / дата: 08 сеп 2016

а македонистите значи са прави че произхождат от Александър. Научете се да различавате историческите спекулации. Те са толкова елементарни, че няма да издържат и най-елементарен анализ. Какво е общото между траки и българи, ами нищо, нито именна система, нито бит, културни образци, нито религията, нито организацията на държавата и племето. Защо е напъна да се прави връзка между тези два народа и то от чужди историци, вероятно написали глупостите си скъпо заплатени от чужди разузнавателни служби.
Интереса да се доказва че траките са българи имат основно деславянизаторите на България, а така също македонистите, които след това утвърждават че щом траките са българи, то македонците на Александър и Филип са днешните македонци.

В средновековието па и през робството българите са знаели своята славянобългарска същност. Знаели са я и византийците, които сочат даже че със сърбите сме един народ и войните помежду нас сме ги водили по доста по хуманни, неписани правила, които са спазвани от двете страни, отколкото с печенеги, половци, авари, татари, и със самите византийци.

Днес всеки втори историк е готов да съчини и публикува глупостите, които са му платени под масата.

Колко е опасен тоя процес - ами вижте до каква уродлива национална доктрина се е стигнало в Македония.

Или как сърби и хървати, които говорят 97% еднакъв език са си омразни едни на други, а това просто е един народ. Само че разделен от времето на окупаторите австрийци и турци, като пропагандата продължава и днес.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg