Създаването на националните идентичности. Европа XVIII-XIX век

Автор: Ан-Мари Тиес

Коментари: 4

Издател Кралица-Маб
Брой страници 304
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 251 грама
Размери 20x13
ISBN 9789545331107
Баркод 9789545331107
Категории Културология, Хуманитарни науки, Книги

Книгата проследява възникването и развитието на националните идентичности в Европа. Вниманието е съсредоточено върху различните елементите, които идеолозите на национализма използват – предците основатели, езика, фолклора и обичаите, паметниците, националния пейзаж и пр. Книгата проследява възникването и развитието на националните идентичности в Европа. Вниманието е съсредоточено върху различните елементите, които идеолозите на национализма използват – предците основатели, езика, фолклора и обичаите, паметниците, националния пейзаж и пр. При цялото им своеобразие моделите се повтарят и Ан-Мари Тиес ги анализира задълбочено, на места с дискретна ирония и без предразсъдъци. Трудът обхваща цяла Европа, от Британските острови до Балканите и епохата на Романтизма до времето след падането на Берлинската стена.

от pancho sansa / дата: 25 юли 2014

Книгата нищо не "набива".. Налице е обективност и подкрепеност с факти. Авторката описва както позитивите така и негативите на националните движения. Кирил, погледът ви върху книгата е повърхностен.

от Кирил / дата: 25 юни 2012

300 страници за това какво глупаво нещо е национализна. Книгата яко набива идеи в посока на Световен Интернационал / Нов Световен ред, на кой както му допада.

Книгата ще се хареса на всички чугунени глави с леви убеждения.

Венсеремос! Ние ще победим, другари!

и т.н.

от Антинационалист / дата: 24 юни 2012

Аплодисменти за книгата!

от Мая / дата: 13 ное 2011

Изследването несъмнено е важно и на интересна тема, но съм разочарована от самото книжно тяло - обвивката буквално се "бели", отпечатването е бледо, всичко ще се разпадне от две отваряния, пък хартията... хайде, там вече е масова практика да се слага някаква дето ще потъмнее скоро. Като издавате, дори в тия трудни години, издавайте качествено... Просто скоро съвсем ще спрем да купуваме.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]