Капитализъм без граници: Безспорният морален казус за индивидуалните права

Автор: Андрю Бърнстийн

Коментари: 0

Издател Издателска-къща-МаК
Брой страници 240
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 272 грама
Размери 14x20
ISBN 9789548585316
Баркод 9789548585316
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Въпреки малкия си обем, тази книга съдържа огромна информация от сферите на историята, философията и икономиката. Тя събира в един-единствен аргумент – на индивидуланите права - критическите философски и морални принципи, необходими да се разбере и приеме капитализмът.
„Капитализъм без граници” отрича всички форми на правителствена намеса в икономическите или личните дела на човека. Изложението й не e балансирано, а обективно. Под „обективно” авторът Андрю Бърнстийн разбира „базирано на факти”. И тъй като в много случаи фактите са поразително еднозначни и не може да бъде изтъкнат никакъв рационален аргумент, който да доказва превъзходството на етатизма, съдържанието на книгата е безкомпромисно прокапиталистическо,
Запазването и увеличаването на инвдивидуалната свобода зависи от продължаващото съществуване на капитализма, вярва Бърнстийн. Всички читатели по света, които искат да запазят собствената си свобода или по-скоро да я придобият, са призовани да разберат и разпространяват съдържанието на тази книга.

Ключови думи: Голямото четене

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Безкомпромисно и пределно ясно обяснение на икономическите кризи и бедността. Защо едни държави просперират, а други затъват в рецесия и бедност?
Изложението на Андрю Бърнстийн на места звучи шокиращо и революционно. Нужна ни е „морална революция”, настоява авторът. Благоденстващо общество има и ще има само там, където индивидуалните права се уважават, където икономиката е свободна от държавна намеса, а креативността и гениалността на хората са двигател на промените.
Всеки сам може да прецени дали живее на място, което отговаря на тези условия.


Книгата на А. Бърнстийн дава забележително много поводи за размисъл.

Маргарита Аргирова, Хеликон София - Витоша