Тамплиерство и масонство Т.1: Тайните общества и ордени

Автор: Румен Ралчев

Коментари: 3

Издател Орден-на-Рицарите-Тамплиери-на-Йерусалим,-Велик-Приорат-България
Брой страници 280
Година на издаване 2013
Корици твърди
Език български
Тегло 1075 грама
Размери 20x26
ISBN 9789549270433
Баркод 9789549270433
Категории Масонство, Езотерика. Духовни учения, Книги

В един прекалено тъмен и затворен свят, копнежът по светлината е подозрителен. Затова нейните жреци са били преследвани и унищожавани. В един прекалено осветен свят, полумракът и сянката са пожелавани. Но и проверявани. Затворените зад ритуали и знаци, посветителски общности от векове наред са поставени под подозрение. И под обвинение. Една дълга верига на отмъщението, която върви през Сократ, Питагор, гностиците, херметиците, алхимиците, Жак дьо Моле...
За да достигне в профанските си версии до наши дни.
Авторът на "Тамплиерство и масонство" изповядва вярата, че посветителските общности не са само спомен от миналото. Те не са и анахронизъм - бутафорно възпроизвеждане на екзотични ритуални практики и церемониални отношения. Напротив, при ясно осъзнаване на мисията им, те могат да бъдат важна част от живота на модерното човечество. Така е защото те култивират добродетели, обединяват около каузи, формират самата тъкан на мъдростта. Едва ли имаме съмнението, че в света на лесните манипулации и на прекалено силните страсти, мъдростта ни е повече от необходима.
"Тамплиерство и масонство" е книга-ориентир. Книга, която позволява на незнаещите да знаят повече. Книга, която държи да разруши поне най-вкоравените предразсъдъци. Книга, която има своята кауза и я отстоява с пристрастие.

от Лена / дата: 28 сеп 2013

Слаба книга, оформена кичозно.

от Ралчев е за съд / дата: 26 сеп 2013

Ралчев трябва да бъде съден като национален предател и родоотстъпник, както и като подметка на диктатора Тодор Живков. Не да пише книги.

от Чочо Пича / дата: 25 сеп 2013

И Ралчев щом прописа...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg