Никола Гешев: "И 50 години аз ще управлявам България"

Автор: Петър Япов

Коментари: 5

Издател Изток-Запад
Брой страници 264
Година на издаване 2002
Корици меки
Език български
Размери 0x0
ISBN
Баркод
Категории Мемоари. Документалистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

„Всъщност кой сте, г-н Петър Япов?" Този въпрос си задават хиляди чита-
тели, които изчетоха от „игла до конец" книгата „Никола Гешев, който не
беше само полицай". В ръцете ви е втората част от книгата за мистериоз-
но изчезналия Никола Гешев - изключителният шеф на отделение „А" към
Държавна сигурност, страшилище за българските и македонски комунисти,
които е вербувал за своята кауза.
Тук за първи път ще научите каква е истината за връзката между Тодор Живков и полицая Гешев, ще прочетете цялата истина за драмата и смъртта на Борис III, разказана най-подробно от неговия секретар Станислав Балан, приятел на автора. За първи път тук ще станете свидетели на това, как и кой разравя, разрязва и сварява трупа на Негово величество. И къде двамата мародери-комунисти скриват обезкостените му останки. Последователите на Петър Дънов за първи път ще узнаят как Учителя сам привежда в действие решението си да се предаде в ръцете на Бога, за да избегне лапите на Народния съд, пред който новата власт иска да свидетелства срещу придворният астролог и гадател Любомир Лулчев. Авторът е дългогодишен мемоарист, работи дори в екипа на Людмила Живкова, но след нейната смърт е
уволнен. А през 1985 г. е арестуван и разследван като участник в подготовката за „преврат" срещу Тодор Живков. Случаят е описан лично от човека, който е извършил обиска у Япов и който го отвежда в следствения арест. Това е никому неизвестния тогава Димитър Иванов, покъсно шеф на VI отдел на Шесто управление на ДС. При обиска у Япов са извзети редица вещи, книги и архиви, между които и 2903 страници ръкописи от дневниците на митрополит Андрей, които съдържат шокиращи факти от не далечната ни история.

от аненербе / дата: 26 авг 2014

70 години позор!!!

от / дата: 18 авг 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от Сега не е 1933 година / дата: 08 юни 2014

Аз нося последствията от прелестите на монархо-фашизма. Близките ми бяха жестоко инквизирани и интернирани в Гонда вода. Живях 45 години сред нормални хора. От 1989 година насам от тъмните ъгълчета изпълзяха разни необразовани, нагли, тъпо провокатори на десницата. Хора, което бъркат демокрацията на Запада с реставрацията на нацизма. Основната заблуда на писачите в сайта е, че нацията ще преоцени терора на фашизма и ще постигне някакъв необлясним закъснял във времето реванш без смисъл. Верни на радикалната идея, нашите новопръкнали се кафяви разчитат на поголовен терор, в огъня на който да горят дори децата. Няма труд, съзидание обич и прогрес. Има закани, смърт, разруха, война. Това е същностт на онези, които мърсят душите на младежта ни.

от Ние помним всичко / дата: 08 юни 2014

Фашистката измет в Бължария се окопити и мърси душите на младите. От 1919 година до 1944 година страната ни даде 30 000 убити от монархофашизма млади хора. В годините на ВОВ се водеше битка на живот и смърт между нацизма и комунизма. Дадени бяха 50 милиона жертви. За това дясната реакция, колаборационистите и предателите на народите трябваше да си платят. Нахалството на днешните фалшиви български демократи - неграмотни, алчни, престъпни - няма предел. Цинизмът и простотията им са казус бели за нова гражданска война . тиха, ожесточена и решена в полза на трудовия ни народ. Очевидно е едно - фашистите са тези, които пречат на нацията да върви напред. За тях Европа, демокрацията и прогтреса са враждебни, ненужни и повод за нови провокации с вона на кафява чума.

от ГАЧЕ 4 / дата: 28 май 2012

Коментарът е изтрит от администратор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg