Командосите на Израел

Автор: Пламен Григоров, Росица Тодорова

Коментари: 9

Издател Распер
Брой страници 168
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 221 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543450930
Баркод 9789543450930
Категории История на отделните държави и страни, Обща световна история. Справочници, История, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Стара цена: 13.00 лв.
Отстъпка: 20.00 %.
Промоцията е валидна
за онлайн поръчки
от 18.03.2020 до 17.04.2020 вкл.

Цена: 10.40 лв.

*Продуктът е с фиксирана цена,
не се комбинира с други отстъпки.

Израелските специални части имат славна история. В голяма степен тя е свързана и с историята на еврейските специални служби. Те винаги са играли важна роля не само в Близкия изток, но и по цял свят. От създаването на държавата Израел (а и преди това) командосите водят непрестанни битки със своите съседи - арабите. В повечето случаи те се използват за борба с тероризма, макар че напоследък за терористи се обявяват всички, които водят борба за защита на своите национални или религиозни интереси. Можем спокойно да кажем, че еврейските специални части са едни от първите, създадени специално за борбата с тероризма и провеждането на контратерористични операции.
Техният опит е безценен за сродните подразделения от цял свят.

Ключови думи: Промо -20%

от Петър Караиванов / дата: 24 юни 2017

Книгата много ми хареса, защото съм много запознат с историята на еврейските специални части. много ми хареса доброжелателният тон първо към този малък но героичен народ, защото очаквах оплюване, и неговите изключително и може би най-добре подготвени в света специални части.
в последната година распер като че ли прекрати издаването на книги за антитерор, спецоперации, полицейски и армейски специални части. надявам се да си поправят грешката, защото на пазара на книги трябва да има повече книги за мъже. хубаво е да се издаде книга за командосите на балканските страни.

от Минко Генов / дата: 12 апр 2017

Възхищавам се от този малък народ, който живее постоянно в екстремални условия, заобиколен от врагове. Евреите са истински патриоти, които държат на културата, историята и обичаите на родината си. Освен всичко друго, което е на ниво, са отлични и специалните им части. Доста литература съм прочел за Хагана, Сайрет Маткал, Ямам, Егоз, Дувдеван и други специални части. В книгата Командосите на Израел всички са представени задълбочено, разностранно и с огромно уважение към еврейския народ. На фона на антисемитизма, който и в момента се разиграва, тази книга може да помогне на света да вникне още по-дълбоко в еврейския характер. На интересуващите се от темата за спецчастите, спецоперациите и антитерора, им я препоръчвам.

от Марин Киприянов / дата: 30 дек 2016

Имам голям интерес към историята, културата и специалните части на евреите - този многострадален народ, и винаги оставам с впечатлението, че въпреки многото натрупана информация, все нещо не зная за тях. От тази книга научих много факти за специалните части на Израел, които неслучайно се славят като едни от най-добрите в света. Добре са представени Егоз, Ямам, Шайрет-13, Саерет Маткал, Дувдеван и др. Това е книга за истинските мъже - смели, всеотдайни на родината, отлични професионалисти, готови винаги да я защитават с цената на живота си.

от някой / дата: 16 окт 2016

До Дорияна Петкова. "...оито са принудени да действат в малката си държавица, заобиколена от постоянни врагове, които целят нейното унищожаване". Май не сте запозната с общата история на тези земи. Но съвсем нормално - историята, както е казано, била писана от победителите.

от Даниел Маринов / дата: 14 окт 2016

Тази книга още веднъж ми показа, че еврейският народ е смел, героичен, патриотичен, който се стреми към съвършенство включително и в създаването на специалните си части. Нямам думи, с които да изразя възхищението си от действията на "Саерет маткал", "Егоз", "Дувдеван" "Шаерет 13" и всичките останали. Мисля, че еврейските командоси трябва да послужат на нашите, доколкото ги има, за пример не само как да обичат родината си, но и на мъжество, храброст и безграничен героизъм.Благодаря на издателите за тази чудесна книга.

от Дорияна Петкова / дата: 28 сеп 2016

Интересувам се от специални части още от средата на 90-те години. Тогава излизаше списание "Командос", което ме запали по темата. И сега продължавам да събирам книги за антитерор, полицейски и армейски командоси. Прочетох книгата на един дъх и се възхитих на израелските командоси, които са принудени да действат в малката си държавица, заобиколена от постоянни врагове, които целят нейното унищожавате. Смятам, че те са най-подготвените в света. Много ми хареса главата, посветена на операция "Джонатан" - много подробна и задълбочена откъм факти. Дано издателите да ни зарадват с още книги за специални части, защото техният професионализъм е много нужен в днешно време.

от Стоил Тахчиев / дата: 01 авг 2016

Аз съм от групата на изчезващите командоси. По обясними причини ние все повече намаляваме - няма казарма, обществото и училището не възпитават младите мъже в дух на мъжество, храброст и чест. Тази книга може да бъде такова ръководство по възпитание. Въпреки че вероятно разсекретените материали за тези високо професионални еврейски командоси са малко, книгата е с богато съдържание и много факти. надявам се в скоро време интересът към темата командоси, специални операции и антитерор да се възроди. Възхищавам се на еврейския народ, който успя да оцелее в такива екстремални ситуации.

от Ива Стоянова / дата: 18 юни 2016

Обичам книги за истинските мъже и тази е от тях. Научих много интересни факти от историята и днешния живот на израелските специални части. Особено ми харесаха материалите за отрядите "Дувдеван" и "Егоз". Нашият отряд за борба с тероризма има много да научи от тези храбреци и професионалисти.

от Дончев / дата: 05 мар 2016

страхотна книга, толкова малко страници - а богато съдържание. представени са почти всичките известни еврейски спецчасти. научих много. но имам една забележка и въпрос - защо не е представено бойното изкуство крав мага?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg