Де Домие-Смит и творческото мислене

Автор: Катя Стойчева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Парадигма
Брой страници 128
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 189 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543263486
Баркод 9789543263486
Категории Език и литература, Хуманитарни науки, Книги, Психология. Направления и теории, Психология

Психологическо изследване на творческото мислене в разказа „Синият период на де Домие-Смит" хвърля мост между литературата и психологията на творчеството. Методологията за изследване на творческото мислене, разработена от Пол Торанс, се прилага за анализ на разказа на Дж. Селинджър, очертавайки един различен подход към литературната творба. Освен новият, необичаен прочит на познатия разказ на Селинджър книгата предлага и опознаване на най-важните умения за творческо мислене, описани от Торанс. Любителите на литературата и психологията ще открият и разнообразни творчески задачи, вдъхновени от текста и неговия анализ, с които да изпробват въображението си.

Доц. д-р Катя Стойчева работи в Института 3а изследване на населението и човека при БАН и преподава в Нов български университет.

Многоаспектният анализ на Катя Стойчева отлично илюстрира спецификата и възможностите на психологическия подход към творческия продукт. За повечето читатели той ще разкрие необикновена, изненадваща ги перспектива към един от най-очарователните разкази на Селинджър, посветен на темата за творчеството.
Доц. д-р Маргарита Дилова

Книгата на доц. Стойчева, написана достъпно 3а широка аудитория без 9а гУби от научната си стойност, с много умело подбрани въпроси и задачи към читателя, е отдавна чакан празник 3а почитателите на психологията на творчеството.
Доц. д-р Живка Желязкова - Койнова

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]