Задругата

Автор: Добри Божилов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 39

Издател Лексикон
Брой страници 448
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 471 грама
Размери 14x21
ISBN 9786192201999
Баркод 9786192201999
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Йезуити, тамплиери, масони, Опус Дей, илюминати… Те са се провалили. Защото всички са разбрали за тях. Истински успялата тайна кауза е онази, за която никой никога не чул. А като изпълни мисията си, тя сама решава как да се разкрие и каква последна цел да постигне.

От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно братство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България. Една тайна сила, за която за пръв път ще разберете, превръща поробения и унизен народ в доминиращ на полуострова…

Къде изчезват най-добрите български воини няколко години преди падането под робство? Къде е изгубеното злато на Дракула – внукът на най-близкия до Шишман български деспот? Кой превръща един поет с нежна душа и осмиван от московските първенци, в най-страшния цар на Русия? Много отговори, които единствено ще пробудят нови въпроси…

Ключови думи: Съвременна българска литература, Български автори, Намери време за четене, Топ 30 българска художествена литература 2019, ТОП 50 художествена литература 2019, Подбрано от 2019, Топ 100 02.03.-10.03.2020, ТОП 50 БГ художествена 1.01.-30.06.2020, ТОП 50 художествена 1.01.-30.06.2020, ТОП 51 българска художествена литература 2011-2020, ТОП 101 Художествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, ТОП 201 за 2020 година, ТОП 61 Българска художествена литература 2020, ТОП 121 Художествена литература 2020, ТОП 50 БГ художествена литература 1.01.-30.06.2021, ТОП 101 Българска художествена литература 2021, ТОП 101 Художествена литература 2021, ТОП 201 за 2021 година, ТОП 101 художествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 201 1.01.-30.06.2022, ТОП 61 българска художествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 101 Българска художествена литература 2022, ТОП 101 Художествена литература 2022, ТОП 201 2022, ТОП 101 Българска художествена литература 2023

от Пиер / дата: 31 юли 2023

Книга за 7-8 клас от сорта Приключения и научна фантастика от времето на социализма. Добро занимание за развиване на романтиката и емоциите.

от Стефания Занкова / дата: 03 фев 2020

Прекрасна книга за 12-годишни! Над 16 вече не става, защото е просто едно мечтание за това какво би било, ако едно свръхспособно тайно общество би противодействало на турците. Ако беше така способно, България не би паднала под тяхна власт. Но нека децата си помечтаят. И "Зоро" е наистина прекрасен филм, но за хлапета. А на ценителите на стойностните романи бих препоръчала по-стойностни автори.

от Игнат Радев / дата: 03 дек 2019

Супер книга! Невероятна...

от Добри Божилов / дата: 29 сеп 2019

За съжаление, додето има живи пострадали, или техни наследници, рационална оценка няма да се даде. Точно така беше и при комунизма - имаше пострадали от фашизма преди това, и те създадоха прекалено емоционален негативен образ на времето преди 9 септември. Сега същото се повтаря с обратен знак. Всъщност, още нямаме рационална оценка дори за Фердинанд, точно поради необузданите емоции. Та ще чакаме обективността да дойде към 2200-та година. Тогава само Бог ще е жив и той ще види резултата :)

от Георгиев / дата: 28 сеп 2019

Другарю Божилов,
Щом един човек като вас, нарича Българската Интелигенция в Царство България с най-обидни имена, сравнявайки ги с дегенератите с Комунистически произход, за мен е под достойнството ми да си пиша с вас и да ви наричам писател. Сигурен съм, че вашите роднини яли дървото от ония ИЗВЕРГИ СЕ ОБРЪЩАТ В ГРОБА. СРАМ И ПОЗОР ЗА ХОРА КАТО ВАС И ДАНО ГОСПОД БОГ ВИ ПРОСТИ ГРЕХОВЕТЕ.

от Добри Божилов / дата: 27 сеп 2019

Ни най-малко не се срамувам. Това е истината. 30 хиляди души не са никакъв "елит". Това са тогавашние Домуси, Черепи, Гришовци, Бойковци, Корнелии и пр. Псевдо-демокрацията от олигархичен тип винаги това ражда. Псевдо-елит на държавната трапеза. Почти целия "индустриален елит" преди 9 септември са държавни храненици. Почти нямаме частно-предприемачески елит от американски тип. Тук всичко лапане от държавата. Именно това е разчистено след 9 септември, с ОДОБРЕНИЕТО НА ОГРОМНА ЧАСТ ОТ НАРОДА. Същото би станало и днес. Покрай сухото винаги гори и суровото - пострадали са и невинни. Но така става винаги. И днес ако се случи, ще има пострадали невинни. Сред невинните пострадали имам 2 прадядовци, които са пребити жестоко, за да влязат в ТКЗС-то. След години благославяли ТКЗС-то. Ето това е истината.
Но не очаквам всички да я приемат. Ако имате роднина - жертва на тези революционни събития, никога няма да го приемете. Но реално соцът е помогнал и на вас. Историята не сочи децата на елита да остават елит при капитализъм. Не е сигурно това. А внуците - съвсем. Соцът ви е дал равен шанс да станете нещо. Както и на много други хора. А за 90% бедняци, без вода и ток - няма какво да говорим.
Всичко това трябва да се каже, с времето ще бъде признато. Моята книга, която отлежава, може би ще е началото на това. Но вие сте свободен да вярвате в каквото искате.
И повтарям - тази книга тук е съвсем друга, не е мястото тук за подобна дискусия. Затова след като достатъчно точно ви отговорих, повече с 9 септември и комунизма тук няма да се занимавам.

от Георгиев / дата: 27 сеп 2019

Г-н или другарю Божилов. "ГРАНДИОЗНИЯТ СКОК"в развитието на Царство България през соца просто ме доведе до мисълта, че написалият тези думи е или бивш комсомолски секретар, или деятел, член на БКП, или с номенклатурни родители, членове на БКП!!!. И Вие ще ми говорите за избитите без съд и присъда над 30000 души от ЦВЕТА НА БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ И ОФИЦЕРСТВО БЪЛГАРИ, КАТО " ЕЛИТ НЕ ПРИЕМАЩ ПРОМЕНИТЕ" !!!!. БОЖЕ ОПАЗИ, НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ СЕБЕ СИ "ПИСАТЕЛЮ"!!!.

от Добри Божилов / дата: 25 сеп 2019

Г-н Георгиев,

Темата за социализма е много общирна. Едва ли тук и е мястото. Накратко - социализмът е гигантски скок за 90% от населението, защото го е извадил от калта и го е вкарал в градовете, осигурил му е образование, здравеопазване, превърнал го е в продуктивен работник. Тази брутална промяна си има и цена - репресии над стария елит, който очевидно не е искал да приеме промените. При всяка революционна промяна това се получава. Не е за пръв, няма да е и за последен път.
Между другото - имам готова книга за ранния социализъм. Но заради огромния успех на "Задругата", сега тя стои и чака, и ще излезе едва след продължението на самата "Задруга"...

от Георгиев / дата: 25 сеп 2019

Г-н Божилов, прочетох вашето интервю в сайта "The Bulgarian Times", което меко казано "ИСКРЕНО МЕ УЧУДИ"!!!!. Човек, писател като Вас да възхвалява един ТОТАЛИТАРЕН ДИКТАТОР!!!!. Предполагам познавате биографията и живота на Живков в детайли и да възхвалявате неговото управление!!!!. НЕ ГО ПРИЕМАМ ЗА НОРМАЛНО. Не съм човек който ще ви учи и наставлява, но от годините прекарани в така наречения соц и цялата информация за него(описана в детайли от историци, финансисти, все още живи участници ), не само от България да оценявате" ВИСОКОТО НИ ИНДУСТРИАЛНО, МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО РАЗВИТИЕ" Е МЕКО КАЗАНО НЕЛЕПО.

от Иван Москов / дата: 20 сеп 2019

Тази книга е невероятна. Чакаме продължението с нетърпение...

от Ивайло Х. / дата: 19 сеп 2019

Уникална. Купих я за себе си, а после и за подарък на още 3 души. Най-добрата българска книга, може би е най-добра и изобщо на нашия пазар. Българите имахме нужда от нещо такова...

от Росен Хаджидимитров / дата: 18 сеп 2019

Няма да намерите друга книга, която толкова смело, и с такава лекота, да преобръща вековни нагласи. Авторът е изключителен талант, може би дори е гений. До момента не съм виждал някой да успее да обърне на позитив, поговорка от типа "Преклонената глава, остра сабя не я сече". Не съм го виждал нито в наша, нито в чужда книга. Подобен принцип да бъде обърнат наопаки, и да те накара дълбоко да се замислиш. Или пък да обърнеш всичко случило се на българите, на победи, дори в най-тъмните времена. Това е неподражаемо. Прочетете тази книга, нито преди, нито скоро в бъдеще пак, някой ще напише нещо такова. Съмнява ме дори анонсираното вече продължение, да повтори "Задругата". Тя просто е шедьовър...

от Силвия Кръстева / дата: 18 сеп 2019

Много, много слаба книга. Беден речник, пълна измислица, никакви исторически факти. Пълен провал. Съжалявам, че си я купих и си загубих времето с нея. Една от най-слабите книги, които съм чела в живота си, а спокойно мога да кажа, че чета доста.

от Асен Ралчев / дата: 18 сеп 2019

Великолепна книга. Това е най-доброто на българския пазар тази година - и българско, и преводно. Браво на автора!

от Таня / дата: 02 сеп 2019

Книгата е чудесна! Поздравявам автора за смелостта и труда. Споделих с доста хора положителното си мнение и се оказа, че никой от тях не беше чувал за книгата, а всеки един беше заинтригуван, след като му преразказах сюжета. Препоръката ми е за по-добра реклама.

от Иван Русков / дата: 25 юни 2019

https://Линкът е изтрит от администратор.

от Иван Русков / дата: 25 юни 2019

Тази книга е безценна! Защо има цена?! Направете я в електроформат: doc, pdf , .ePub, fb2, azw, kf8 за да я прочетат повече хора!

от Добри Божилов / дата: 16 юни 2019

Г-н Георгиев,

Разбира се, трябва да се четат колкото се може повече патриотични книги. Добре е, че представихте и тази.
Между другото, "Задругата" е също почти апокриф. В Интернет и правим реклама, че е малко по-свободно, а и тук може реално да се рекламираш безплатно. Но в медиите от мейнстрийма има откровена цензура. Не ни представят, а представят какви ли не малотиражки, дето не могат да влязат и в Топ 100 дори. Това е защото книгата е патриотична, и се противопоставя на робството, силни елементи, на което, има и днес...

от Георгиев / дата: 13 юни 2019

Мисля, че г-н Танев завишава ролята на сюжета. Не зная дали е запознат с излязлата през 2018 книга на Веселин Вътов "Истинската История наБългария "в 2 тома. Тя не беше рекламирана в книжарниците и се продаваше апокрифно. В нея е отразена нашата забравена, забранена и открадната ИСТИНСКА ИСТОРИЯ, като втората част са само литературни извори. ЗА НЕЯ ГОСПОДИН ТАНЕВ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОЧЕТЕНА ОТ МЛАДИТЕ И ПО ВЪЗРАСТНИТЕ БЪЛГАРИ. ЗАСЛУЖАВА СИ.

от Бончо Димитров Танев / дата: 05 юни 2019

Пишете, пишете и пак пишете, пишете за нещата от нашата история които се криеха и продължават да се крият! Пишете, да четат младите, да имат самочувствие, да се гордеят, че са българи, да живеят в родината си и да я отвоюват за себе си, да работят за нея! Благодаря!!!

от Добри Божилов / дата: 30 май 2019

Г-жо Александрова, благодаря за ценната реплика. Има такъв момент, но той е целенасочено избран. В тази книга няма главен герой, в нея фактически главен герой е българската кауза.

Ако се постави протагонист, той ще фокусира вниманието и ще отклони посланието от общия му характер.

А ако се развият всички герои в дълбочина, книгата ще стане 1000 страници. Тя и така е доста голяма, наложиха се съкращения, за да е достъпна за хората.

Но мнения като вашето се отчитат за продължението (което вече се пише). Бъдете сигурна в това...

от Александрова / дата: 28 май 2019

Прочетох книгата с интерес, но трябва да отбележа, че образите на героите наистина са твърде лековато изградени, твърде бързо се разкриват и липсва онзи гъделичкащ момент на очакването на неизвестното и провокацията, което мен лично най-много ме държи будна и не ми позволява да оставя една книга. Имате много добър сюжет, но за да изградите него ясно и категорично, сте пожертвали тези които участват, като инцидентни статисти, вместо да им придадете повече сила и плътност, което всъщност да кара читателите да искат да ги срещнат отново. Успех с продължението.

от Ваня Иванова / дата: 19 май 2019

Току що я прочетох. Благодаря на автора. Очаквам продължение. Трябва да имаме подобни автори...

от Иван Кирилов / дата: 15 май 2019

Много добра книга, особено за младежката аудитория. Но и за порасналите, с млад дух.

от Тодор Мишев / дата: 10 май 2019

Тази книга пробужда мечти. Иска ти се да е вярно. Дано да е вярно...

от Петър / дата: 07 май 2019

Прочетох я за 2 дни. Наистина е увличаща и до завършването, няма оставяне. Започнете я не вечер, защото няма да спите. Най-добре е събота сутринта. Препоръчвам я.

от Добри Божилов / дата: 07 май 2019

Г-н Маринов,

Благодаря за оценката. Надявам се все пак да сте прочел книгата, защото до момента повечето охулили я, не са я чели. 4 по 6-балната никак не е зле. Може би бихте дали 5 на Умберто Еко и 6 на автора на "Библията". Вие очевидно сте претенциозен читател, надявам се да отговорим на изискванията с някоя от следващите книги. Вече има една, която малко трудно се чете, като излезе, ще очаквам отново мнението ви... :)

Самата "Задруга" в момента има предимно позитивни отзиви, вкл. от доста интелигентни хора - водещи журналисти, професори, издатели. Доста редки са негативните мнения като вашето, затова и то е високо ценено (това не е шега) :)

от Маринов / дата: 07 май 2019

Не мога да си обясня възхвалите на книгата от Петя Силева. Но това е в повечето случаи нивото на народа ни. Нямам право да ги осъждам. Ако мога да дам кратка оценка на този труд в цифри - 4 по шестобалната система. Не желая да коментирам писалите тук преди мен. Мисля, че дори са с по негативно мнение. Така е, у нас за съжаление се популяризира булевардната литература, трилъри, различни сатанински фентъзи, мелодраматични любовни бъркочи и.т.н.

от Петя Силева / дата: 04 май 2019

Супер книга. Четохме я цялото семейство - от децата, до бабите. Страната ни има нужда от подобен тласък на национално самочувствие. Страхотен нестандартен поглед върху историята. Препоръчвам!

от Мирослав Димитров / дата: 01 май 2019

Успях да прочета само 20 страници от книгата. Сякаш четях ученическо съчинение. Елементарно написано, беден речник. Не разбирам защо е този шум около книгата.

от Иван Генчев / дата: 22 апр 2019

Когато авторът започне да подскача и да защитава книгата си така пламенно и навсякъде, а самата книга не го прави сама за себе си (или прочелите я), има нещо съмнително в цялата история!

от Георгиев / дата: 19 апр 2019

Доста слаба книга. Нека поне малко се опираме на историческите истини. Пропускат се много важни моменти в посочените години история, намесват се отделни исторически личности, но обобщенията, анализа липсва. Някак си много бледо, слабо са показани важните моменти. Не може да се очертае някаква хронология.

от Добри Божилов / дата: 10 апр 2019

Иване,

Благодаря за препоръката. Всяко едно мнение се отчита, защото ще има продължения.

По принцип, въпросът с диалога е спорен, защото доста хора пък изказаха точно обратното мнение - диалогът бил много добър. Така че по-скоро става въпрос за вкус...

Въпреки това, благодаря за препоръката...

от Иван / дата: 09 апр 2019

Г-н Божилов, интересен сюжет сте замислили, но диалозите са на много ниско ниво, на добрите много лесно им се случват нещата а лошите са прекалено глупави и елементарни.В реалния живот не е така /уви/.Иначе не лоша книжката, но поработете върху стила си.

от Добри Божилов / дата: 29 мар 2019

Г-н Николов,

Ясно отговорих, че Задругата няма нищо общо с бутафорни герои като масони и илюминати. Те дори са иронизирани в предговора.

Колкото до теориите за ролята им днес, тя не е обект на книгата, и няма причина да изразявам мнение по нея. Все пак, ще повторя - според мен (лично мнение) това са чучела, създадени умишлено, за да обират негативите. Народът да мрази масони и илюминати, за да не погледне, и дори да не търси истинската власт. Която е тайна, и не може да бъде никаква друга. Истински тайна.

от Николов / дата: 29 мар 2019

Г-н Божилов, не разбрах, съгласен ли сте с мен??. ВЪПРОСЪТ МИ БЕ ОСНОВНО ВЪРХУ ИЛЮМИНАТИ, МАСОНИ, ТАМПЛИЕРИ, ЧЕ ТЕ СА В КОМБИНА С ВЛАДЕТЕЛИТЕ НА СВЕТА - ФИНАНСОВИТЕ БАНКЕРИ, КОРПОРАЦИИТЕ, ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИТЕ КОМПЛЕКСИ. ОСТАНАЛОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.

от Опус Деи / дата: 23 мар 2019

Тайно братство... отдадени на делото люде... които променят Историята и управляват Света... Ха,ха,ха, а Той, видите ли, хич не го е еня... Айде стига, не ви ли омръзнаха тия печалбарски клишета, измислете нещо по-добро...

от Добри Божилов / дата: 21 мар 2019

Ако прочетете цялата книга, ще си промените мнението. Всяка истинска власт е тайна. Власт, която не е тайна, не е истинска. Масони, илюминати, тамплиери - удобни чучела за обиране на хорския гняв. Реалното задкулисие, реалната власт, е друга...

от Николов / дата: 15 мар 2019

Интересна като сюжет, но исторически невярна. ИЗЧЕЗНАЛИ ТАМПЛИЕРИ, МАСОНИ, ИЛЮМИНАТИ!!!!!. Уважаеми Господине, та тези заедно с ФИНАНСОВИТЕ БАНКЕРИ УПРАВЛЯВАТ ДНЕШНИЯ СВЯТ!!!. А НИЕ "ВЕЛИКИТЕ" С ТЯХНА ПОМОЩ СЕ ТОПИМ И ИЗЧЕЗВАМЕ!!!!.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]