Задругата

Автор: Добри Божилов

Коментари: 28

Издател Лексикон
Брой страници 448
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 510 грама
Размери 14x21
ISBN 9786192201999
Баркод 9786192201999
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 19.95 лв.

Йезуити, тамплиери, масони, Опус Дей, илюминати… Те са се провалили. Защото всички са разбрали за тях. Истински успялата тайна кауза е онази, за която никой никога не чул. А като изпълни мисията си, тя сама решава как да се разкрие и каква последна цел да постигне.

От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно братство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България. Една тайна сила, за която за пръв път ще разберете, превръща поробения и унизен народ в доминиращ на полуострова…

Къде изчезват най-добрите български воини няколко години преди падането под робство? Къде е изгубеното злато на Дракула – внукът на най-близкия до Шишман български деспот? Кой превръща един поет с нежна душа и осмиван от московските първенци, в най-страшния цар на Русия? Много отговори, които единствено ще пробудят нови въпроси…

Ключови думи: Намери време за четене

от Росен Хаджидимитров / дата: 18 сеп 2019

Няма да намерите друга книга, която толкова смело, и с такава лекота, да преобръща вековни нагласи. Авторът е изключителен талант, може би дори е гений. До момента не съм виждал някой да успее да обърне на позитив, поговорка от типа "Преклонената глава, остра сабя не я сече". Не съм го виждал нито в наша, нито в чужда книга. Подобен принцип да бъде обърнат наопаки, и да те накара дълбоко да се замислиш. Или пък да обърнеш всичко случило се на българите, на победи, дори в най-тъмните времена. Това е неподражаемо. Прочетете тази книга, нито преди, нито скоро в бъдеще пак, някой ще напише нещо такова. Съмнява ме дори анонсираното вече продължение, да повтори "Задругата". Тя просто е шедьовър...

от Силвия Кръстева / дата: 18 сеп 2019

Много, много слаба книга. Беден речник, пълна измислица, никакви исторически факти. Пълен провал. Съжалявам, че си я купих и си загубих времето с нея. Една от най-слабите книги, които съм чела в живота си, а спокойно мога да кажа, че чета доста.

от Асен Ралчев / дата: 18 сеп 2019

Великолепна книга. Това е най-доброто на българския пазар тази година - и българско, и преводно. Браво на автора!

от Таня / дата: 02 сеп 2019

Книгата е чудесна! Поздравявам автора за смелостта и труда. Споделих с доста хора положителното си мнение и се оказа, че никой от тях не беше чувал за книгата, а всеки един беше заинтригуван, след като му преразказах сюжета. Препоръката ми е за по-добра реклама.

от Иван Русков / дата: 25 юни 2019

https://Линкът е изтрит от администратор.

от Иван Русков / дата: 25 юни 2019

Тази книга е безценна! Защо има цена?! Направете я в електроформат: doc, pdf , .ePub, fb2, azw, kf8 за да я прочетат повече хора!

от Добри Божилов / дата: 16 юни 2019

Г-н Георгиев,

Разбира се, трябва да се четат колкото се може повече патриотични книги. Добре е, че представихте и тази.
Между другото, "Задругата" е също почти апокриф. В Интернет и правим реклама, че е малко по-свободно, а и тук може реално да се рекламираш безплатно. Но в медиите от мейнстрийма има откровена цензура. Не ни представят, а представят какви ли не малотиражки, дето не могат да влязат и в Топ 100 дори. Това е защото книгата е патриотична, и се противопоставя на робството, силни елементи, на което, има и днес...

от Георгиев / дата: 13 юни 2019

Мисля, че г-н Танев завишава ролята на сюжета. Не зная дали е запознат с излязлата през 2018 книга на Веселин Вътов "Истинската История наБългария "в 2 тома. Тя не беше рекламирана в книжарниците и се продаваше апокрифно. В нея е отразена нашата забравена, забранена и открадната ИСТИНСКА ИСТОРИЯ, като втората част са само литературни извори. ЗА НЕЯ ГОСПОДИН ТАНЕВ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОЧЕТЕНА ОТ МЛАДИТЕ И ПО ВЪЗРАСТНИТЕ БЪЛГАРИ. ЗАСЛУЖАВА СИ.

от Бончо Димитров Танев / дата: 05 юни 2019

Пишете, пишете и пак пишете, пишете за нещата от нашата история които се криеха и продължават да се крият! Пишете, да четат младите, да имат самочувствие, да се гордеят, че са българи, да живеят в родината си и да я отвоюват за себе си, да работят за нея! Благодаря!!!

от Добри Божилов / дата: 30 май 2019

Г-жо Александрова, благодаря за ценната реплика. Има такъв момент, но той е целенасочено избран. В тази книга няма главен герой, в нея фактически главен герой е българската кауза.

Ако се постави протагонист, той ще фокусира вниманието и ще отклони посланието от общия му характер.

А ако се развият всички герои в дълбочина, книгата ще стане 1000 страници. Тя и така е доста голяма, наложиха се съкращения, за да е достъпна за хората.

Но мнения като вашето се отчитат за продължението (което вече се пише). Бъдете сигурна в това...

от Александрова / дата: 28 май 2019

Прочетох книгата с интерес, но трябва да отбележа, че образите на героите наистина са твърде лековато изградени, твърде бързо се разкриват и липсва онзи гъделичкащ момент на очакването на неизвестното и провокацията, което мен лично най-много ме държи будна и не ми позволява да оставя една книга. Имате много добър сюжет, но за да изградите него ясно и категорично, сте пожертвали тези които участват, като инцидентни статисти, вместо да им придадете повече сила и плътност, което всъщност да кара читателите да искат да ги срещнат отново. Успех с продължението.

от Ваня Иванова / дата: 19 май 2019

Току що я прочетох. Благодаря на автора. Очаквам продължение. Трябва да имаме подобни автори...

от Иван Кирилов / дата: 15 май 2019

Много добра книга, особено за младежката аудитория. Но и за порасналите, с млад дух.

от Тодор Мишев / дата: 10 май 2019

Тази книга пробужда мечти. Иска ти се да е вярно. Дано да е вярно...

от Петър / дата: 07 май 2019

Прочетох я за 2 дни. Наистина е увличаща и до завършването, няма оставяне. Започнете я не вечер, защото няма да спите. Най-добре е събота сутринта. Препоръчвам я.

от Добри Божилов / дата: 07 май 2019

Г-н Маринов,

Благодаря за оценката. Надявам се все пак да сте прочел книгата, защото до момента повечето охулили я, не са я чели. 4 по 6-балната никак не е зле. Може би бихте дали 5 на Умберто Еко и 6 на автора на "Библията". Вие очевидно сте претенциозен читател, надявам се да отговорим на изискванията с някоя от следващите книги. Вече има една, която малко трудно се чете, като излезе, ще очаквам отново мнението ви... :)

Самата "Задруга" в момента има предимно позитивни отзиви, вкл. от доста интелигентни хора - водещи журналисти, професори, издатели. Доста редки са негативните мнения като вашето, затова и то е високо ценено (това не е шега) :)

от Маринов / дата: 07 май 2019

Не мога да си обясня възхвалите на книгата от Петя Силева. Но това е в повечето случаи нивото на народа ни. Нямам право да ги осъждам. Ако мога да дам кратка оценка на този труд в цифри - 4 по шестобалната система. Не желая да коментирам писалите тук преди мен. Мисля, че дори са с по негативно мнение. Така е, у нас за съжаление се популяризира булевардната литература, трилъри, различни сатанински фентъзи, мелодраматични любовни бъркочи и.т.н.

от Петя Силева / дата: 04 май 2019

Супер книга. Четохме я цялото семейство - от децата, до бабите. Страната ни има нужда от подобен тласък на национално самочувствие. Страхотен нестандартен поглед върху историята. Препоръчвам!

от Мирослав Димитров / дата: 01 май 2019

Успях да прочета само 20 страници от книгата. Сякаш четях ученическо съчинение. Елементарно написано, беден речник. Не разбирам защо е този шум около книгата.

от Иван Генчев / дата: 22 апр 2019

Когато авторът започне да подскача и да защитава книгата си така пламенно и навсякъде, а самата книга не го прави сама за себе си (или прочелите я), има нещо съмнително в цялата история!

от Георгиев / дата: 19 апр 2019

Доста слаба книга. Нека поне малко се опираме на историческите истини. Пропускат се много важни моменти в посочените години история, намесват се отделни исторически личности, но обобщенията, анализа липсва. Някак си много бледо, слабо са показани важните моменти. Не може да се очертае някаква хронология.

от Добри Божилов / дата: 10 апр 2019

Иване,

Благодаря за препоръката. Всяко едно мнение се отчита, защото ще има продължения.

По принцип, въпросът с диалога е спорен, защото доста хора пък изказаха точно обратното мнение - диалогът бил много добър. Така че по-скоро става въпрос за вкус...

Въпреки това, благодаря за препоръката...

от Иван / дата: 09 апр 2019

Г-н Божилов, интересен сюжет сте замислили, но диалозите са на много ниско ниво, на добрите много лесно им се случват нещата а лошите са прекалено глупави и елементарни.В реалния живот не е така /уви/.Иначе не лоша книжката, но поработете върху стила си.

от Добри Божилов / дата: 29 мар 2019

Г-н Николов,

Ясно отговорих, че Задругата няма нищо общо с бутафорни герои като масони и илюминати. Те дори са иронизирани в предговора.

Колкото до теориите за ролята им днес, тя не е обект на книгата, и няма причина да изразявам мнение по нея. Все пак, ще повторя - според мен (лично мнение) това са чучела, създадени умишлено, за да обират негативите. Народът да мрази масони и илюминати, за да не погледне, и дори да не търси истинската власт. Която е тайна, и не може да бъде никаква друга. Истински тайна.

от Николов / дата: 29 мар 2019

Г-н Божилов, не разбрах, съгласен ли сте с мен??. ВЪПРОСЪТ МИ БЕ ОСНОВНО ВЪРХУ ИЛЮМИНАТИ, МАСОНИ, ТАМПЛИЕРИ, ЧЕ ТЕ СА В КОМБИНА С ВЛАДЕТЕЛИТЕ НА СВЕТА - ФИНАНСОВИТЕ БАНКЕРИ, КОРПОРАЦИИТЕ, ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИТЕ КОМПЛЕКСИ. ОСТАНАЛОТО СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.

от Опус Деи / дата: 23 мар 2019

Тайно братство... отдадени на делото люде... които променят Историята и управляват Света... Ха,ха,ха, а Той, видите ли, хич не го е еня... Айде стига, не ви ли омръзнаха тия печалбарски клишета, измислете нещо по-добро...

от Добри Божилов / дата: 21 мар 2019

Ако прочетете цялата книга, ще си промените мнението. Всяка истинска власт е тайна. Власт, която не е тайна, не е истинска. Масони, илюминати, тамплиери - удобни чучела за обиране на хорския гняв. Реалното задкулисие, реалната власт, е друга...

от Николов / дата: 15 мар 2019

Интересна като сюжет, но исторически невярна. ИЗЧЕЗНАЛИ ТАМПЛИЕРИ, МАСОНИ, ИЛЮМИНАТИ!!!!!. Уважаеми Господине, та тези заедно с ФИНАНСОВИТЕ БАНКЕРИ УПРАВЛЯВАТ ДНЕШНИЯ СВЯТ!!!. А НИЕ "ВЕЛИКИТЕ" С ТЯХНА ПОМОЩ СЕ ТОПИМ И ИЗЧЕЗВАМЕ!!!!.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg