Евхаристията като мистичен център на духовния живот

Автор: Йеросхимонах Димитрий Зографски

Коментари: 0

Издател Фондация Ортодоксия
Брой страници 228
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 288 грама
Размери 14x21
ISBN 9786199097304
Баркод 9786199097304
Категории Православна църква, Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Новият труд на йеросхимонах Димитрий Зографски представлява, както и сам той споделя в предговора, „едно сърдечно желание да се докоснем поне отчасти до благодатния опит на много светци, които са поставили достойното приемане на свето Причастие като център на своя живот“. В този смисъл и по тази тема книгата е пълноценен и убедителен наръчник по редица въпроси, които особено в последно време са обект на дискусии сред православните християни.

Използвайки богата аргументация от светоотечески примери и цитати, авторът се е постарал да разгледа, на тази единствено здрава основа, и разнообразните съвременни практики относно подготовката за това най-велико Тайнство - Евхаристията. При това акцентът е поставен върху разкриване на истинската цел на духовната подготовка - постигането на покайно състояние, при което вярващият жадува достойно да се съедини с Бога.

Новата книга "Евхаристията като мистичен център на духовния живот" е посветена на всички боголюбиви православни читатели, които търсят непреходната светоотеческа мъдрост и радеят да наследят Царството на Христа, влизайки "в радостта и Божествения палат на Неговата слава, гдето не престава гласът на тия, които празнуват, и е неизразима насладата на ония, които гледат неизказаната красота" на Неговото лице.

~~~~~~~~~~~

Авторът йеросхимонах Димитрий Зографски е брат на славянобългарския манастир "Св. Георги Зограф" (Св. Гора Атон) и от 2015 г. е ефимерий на Германския манастир "Св. Йоан Рилски" край гр. София, който е метох на Зографската св. обител.

Ключови думи: Промо -10%, Вдъхновение за пролет, Книжно лято

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]