Стопанските абсурди на българския комунизъм. Интимната изповед на ДС за икономиката

Автор: Вили Лилков
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Сиела
Брой страници 560
Година на издаване 2022
Корици меки
Език български
Тегло 787 грама
Размери 16x23
ISBN 9789542838906
Баркод 9789542838906
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

„Вили Лилков дава едно от най-силните оръжия срещу Голямата лъжа за комунизма… Той систематизира огромен обем факти: секретни донесения на ДС, доклади на Комитета за държавен и народен контрол и на местни партийни секретари; ползва спомени и закъснели откровения на лица от висшата номенклатура; цитира официални документи и чужди изследвания по тематиката. Всичко това подлага на анализ и прави своите безпощадни заключения.

Тази книга е предназначена и за учителите по история, за учените икономисти и историци, за преподавателите в университетите… Обективните изследователи на това минало ще си дадат сметка за това в каква степен тоталитарният режим е разрушил морала и трудолюбието на хората, ще намерят дълбоките корени на ендемичната корупция, на кражбите и на разхищенията, на ширещата се омраза и недоверие към демокрацията.“

Иван Костов: Из предговора към книгата


„Всичко, което ви говорихме за социализма,
все едно че църният дявол ви го е казвал!

Тодор Живков: Послеслов към книгата

от Николов / дата: 07 апр 2022

Браво на г-н Лилков, време беше икономически да се обусноват "икономическите победи"на социализма и заспалият народ да разбере най-после какво направиха с трудолюбивия, честен и достоен Българин, червените другарчета.

от AvidReader / дата: 07 апр 2022

Дано да я пуснат и в електронен вариант.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Вили Лилков е професор по физика, доктор на науките. Женен, с трима синове. Дългогодишен ръководител на катедрата по физика в МГУ „Св. Иван Рилски“. Общински съветник и зам.- председател на Столичния общински съвет (1999 – 2014), и народен представител в 43-то Народно събрание (2014 – 2017).
Проучва в архивите на ДС документите, които са пряко свидетелство за репресивната политика на БКП спрямо националния елит след „Девети“ и неговото ликвидиране. Среща се с хора, преживели концлагерите, затворите и изселванията и записва техните свидетелства. Съавтор е с Христо Христов на книгите „Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност“ и „Погубената България“.