Словата на дзенските мъдреци. Желязната Флейта

Автор: Колектив

Коментари: 0

Издател Шамбала ЕООД
Брой страници 256
Година на издаване 2001
Корици меки
Език български
Тегло 190 грама
Размери 20x13
ISBN
Баркод
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 5.00 лв.


Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 5.00 лв.

В настоящата книга са представени 100 коана от епохата на Златния Век на Дзен-будизма, публикувани за пръв път през 1783 г. от Генро, Майстор на Дзенската школа Сото в Япония.

Коаните са парадоксални диалози, използвани от последователите на Чан и Дзен-будизма като практически методи за пробуждане на Истинската Природа на човека. Практиката на коаните изисква пълна самоотверженост и въвличане на цялото ни същество, без уговорки, без задържане на каквото и да е, за което може да се закрепи егото. Коанът може да бъде сравнен със скок в бездънна пропаст, в бездната на нашето собствено съзнание, която се простира отвъд пределите на тесния кръг на егоцентричния свят на илюзиите.


"Необходимо е много време, за да се направят съдове с невиждана красота. Великите Характери не се създават за няколко години. Великият звук е звук, който превъзхожда обикновените звуци"
Лаодзъ

Първоначалният текст на "Желязната флейта" е написан и публикуван през 1783 г. от Генро, Майстор на японската дзенска школа Сото. Всяка от историите е коан, придружен с коментар на автора и неговото стихотворение, Фугай, последовател на Генро, е направил свои бележки върху книгата на Учителя.

Преведени са историите, повечето от които са с китайски произход, както и по-голяма част от коментарите на Генро и бележките на Фугай, а в някои случаи са дадени стихотворенията.

Повечето от тълкуванията на Генро и Фугай, свързани с древни истории и обичаи, непознати на Запад, са обяснени с допълнителни коментари на преводача и тълкувател, дзенският Майстор Нъоген Сендзаки.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg