Динамика на мозъчните електрични сигнали и когнитивни процеси

Автор: Давид Попиванов

Коментари: 0

Издател Нов-български-университет
Брой страници 216
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 305 грама
Размери 0x0
ISBN 9545352612
Баркод 9545352612
Категории Видове медицина, Хуманна медицина, Медицина, Книги

В книгата са представени интердисциплинарни изследвания (на автора и негови сътрудници) с цел да се намери връзката между определени патерни на мозъчната електрична активност, предшестваща волеви двигатели и действия, и динамичните самоорганизиращи се процеси, които обуславят тези патерни, посредством анализ на динамиката на скалповата електроенцефалограма. Предназначена е за студенти и преподаватели от Магистърската програма по Когнитивна наука и психология на НБУ и включва материал, който авторът преподава в курсовете СОG560, СОG463. Поради универсалността на използваните подходи за изследване на сложни динамични системи, за обработка и анализ на експериментални данни, книгата може да служи и на по-широк кръг читатели — информатици, физици, биолози, психолози.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Давид Попиванов д.б.н.,е старши научен сътрудник I степен.Завършил е електроинженерство В София. Работил е в Медицинския университет в София и в БАН.
Ръководител е на лаборатория „Регулация на движенията\" в институт по физиология, БАН.
Преподава в НБУ от основаването му в Департамента по когнитивна наука и психология, където ръководи
Лаборатория по невронауки. Основната му научна дейност е в областта на компютърния анализ на биологични сигнали за изследване мозъчната организация на волевите движения и когнитивните процеси, където разработва и прилага методи и алгоритми от линейната и нелинейна (хаотична) динамика. Ръководил е няколко национални и международни проекти в тази област, два от които са финансирани от Европейския съюз- автор и съавтор е на над 80 научни публикации в международни издания.