Къпиново вино

Автор: Джоан Харис
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Прозорец
Брой страници 304
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 235 грама
Размери 13x20
ISBN 978954733297X
Баркод 978954733297X
Категории Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

"Не е важно как изглеждат нещата. Важно е какво има вътре. В сърцето."

Джей Макинтош е уловен в капана на спомените сред стария добре познат пейзаж на детството, по-примамлив от настоящия, в който копнее да се завърне. Бутилка домашно вино, оставено от отдавна изгубен приятел, сякаш му дава ключ към тайна от миналото и врата към друг свят. Докато необичайните свойства на странното питие оказва своето въздействие, Джей се усамотява в изоставена ферма във френското селце Ланскене, където го очаква среща с призрак от миналото, а саможивата Мари - преследвана от духове, красива и опасна - крие ужасна тайна зад затворените капаци на прозорците си. Между тях възниква загадъчна химическа реакция. Или може би магия? „Кьпиново вино" е третият роман на Джоан Харис след
бестселъра „Шоколад" и „Петте четвъртини на портокала", който ИК „Прозорец" предлага на читателите.

Ключови думи: Изкушения с шоколад и вино

от анималита / дата: 15 яну 2009

Джоан Харис си е Джоан Харис. Прекрасна е!

от Юли / дата: 16 ное 2008

Страхотна книга. Романтична, превземаща, увличаща, топла и човешка.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

 „ ...Той вдигна чашата към устата си. Ароматът отново го удари, сладникавият ябълков аромат на къщата на Джо,където гореше тамян и на прозореца на кухнята растяха домати... Имаше същия непоносим вкус, както в детските му  години. В тази течност нямаше грозде, само сладникави ферментирали аромати като на изгнили отпадъци. Миришеше на канала през лятото и на насипа край железопътната линия. Вкусът беше остър и парлив,като на пушек и на изгоряла гума, но същевременно предизвикателен, заседна в гърлото и паметта  му и събуди образи, които Джей смяташе за изгубени завинаги.
Те изпълниха съзнанието му и го накараха да стисне юмруци....“

Когато приемеш предизвикателството да се върнеш в отдавна забравеното си минало, трябва да си готов за всичко,колкото и странно и мъчително да е то.

Елена Бръмбарова, Хеликон - Пловдив

Джоан Харис е родена през 1964 г. в Барнсли, Англия, от майка французойка и баща англичанин. Следва класическа и модерна филология в Кеймбридж, 15 години е учителка. През това време написва три романа, единият от които - "Шоколад" - е филмиран и филмът има номинация за "Оскар".