Свещеният триъгълник. Българската следа в историята на оперативното масонство

Автор: Румен Василев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 9

Издател Зенит
Брой страници 384
Година на издаване 2008
Корици твърди
Език български
Тегло 516 грама
Размери 21x14
ISBN 9789549390056
Баркод 9789549390056
Категории Масонство, Езотерика. Духовни учения, Книги

Какво е общото между църквата „Санта Кроче" във Флоренция, Дяволския мост край Ардино, Дупнишката порта в Рилския манастир, старата чешма в Брацигово, джамиите Байрякли в Самоков и Селимийе в Одрин? На всичките може да се види печатът на Соломон.

Какво да мислим, когато от портите, стените на църквата и иконостаса на Рилския манастир ни гледа око, вградено в триъгълник на фона на сноп слънчеви лъчи? Същият знак грее върху титулната страница на Декларацията на човешките права от 1789 г. и на печата на САЩ. Всеки го е виждал върху банкнотата от един долар. Има го още в Калоферския, Соколския, Преображенския и Зографския манастир, в българските църкви в Истанбул и в Одрин, „Св. Димитър" в Пловдив и др.

Това е малка част от разпръснатите из България символи, запазена марка на оперативните масони. Българските православни храмове от Възраждането изобилстват от триъгълници, звезди, слънца, луни, чукове, брадви, тесли... Да потърсим следите и хората, които са ги оставили.

от Михаела / дата: 23 яну 2016

До коментар на correctio от 15.09.2008 - човек. Юдеизма и християнството са измислени от най-хитрия етнос - евреите :)
Масонските ложи са създадени с цел едни способни, интелигентни, успели хора освен да си помагат във всякакви ситуации, да имат достъп до писания, които се доближават до истината със строежа на египетските пирамиди. До истината, когато Земята е посетена от извънземна цивилизация :) И по-късно монотеистичните религии биват заменени от политичности, за да се прикрие истината за другите цивилизации, за манипулация на масите.
Масоните са тези, които с наближаването на 33-та степен в техните си редици имат достъп до четива, неизвестни на простолюдието. Свързани с Кабала, с Библията. Втъкани кодове от цифри и думи. Разкриващи какво се е случило в Древен Египет. За това се говори за зидари, изобразява се око в пирамида...:)

от христо / дата: 19 ное 2010

невероятно, искам още

от Иванов / дата: 03 авг 2010

твърде европейска книга

от zidarov / дата: 19 апр 2010

тая книга ми счупи главата, какви картинки, т.е. снимки, да се чуди човек. като ходи човек насам-натам, трябва да се гледа, а де се зяпа

от Бургазлия / дата: 04 окт 2008

Граждани на Бургас, любители на книгата и интересните четива:
Заповядайте в Хеликон на среща с РУМЕН ВАСИЛЕВ -автора на книгата
“Свещенният триъгълник”.
На 7.10.2008 г. / вторник / от 18,00 ч.

от bez misul / дата: 27 сеп 2008

Масонството е едно ефирно оправадение.
Днес е лесно да кажем,че всичко хубаво и родное масонско.
Масони са били дядовците на днешните "масони"

от непредубеден / дата: 22 сеп 2008

Строителство и строителни гилдии е имало далеч преди християнството и юдаизма, така че да прочетем и да помислим.../ако можем :)/

от зидар / дата: 16 сеп 2008

вярно, символите са на много места...оперативните масони наистина са имали еснаф и са пазели занаята:)
тепърва ще 4ета.

от correctio / дата: 15 сеп 2008

Печатът на Соломон, окото в триъгълник (символ на Св. Троица) и пр. НЕ СА масонски, а юдейски и християнски символи. Тази книга е пълна халюцинация.

.........................

http://archiman.livejournal.com/

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Румен Василев е роден на 29.07.1961 г. в. гр. Търговище. Завършил е българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Преминал е през всички стъпала на журналистическата йерархия. Бил е отговорен секретар на всекидневниците "Подкрепа", "Новинар", "Стандарт", както и на седмичниците "Паралели", "Мисия", "Бизнес България", "Поглед" и др.

През 2005 г. излезе книгата му "Масонската ложа и братството на Левски" от издателство "Персей". През септември 2008 г. издателство "Зенит" издаде втората му книга "Свещеният триъгълник. Българската следа в историята на оперативното масонство". През октомври същата година "Зенит" пусна на книжния пазар и второто допълнено издание на "Масонската ложа и братството на Левски".

e-mail: [email protected]