Използване на устройства с Android и iOS операционни системи


Директното изтегляне с таблет/телефон се състои, както и при варианта с компютър, в сваляне на URLLink.acsm файла на е-книгата и отварянето му с подходящо приложение. 

Или:

1. Приемаме, че вече имате регистрирано задължителното Adobe ID.

2. Инсталирате приложение за четене, поддържащо ePUB и PDF формати с Adobe DRM защита. 

PocketBook Reader(iOS)

PocketBook Reader (Android

 

3. Въвеждате данните от Adobe регистрацията си, ID и парола, в съответното меню от опциите на приложението. При PocketBook е в раздел Adobe DRM. Това оторизира устройството да отваря е-книги заключени към Вашето Adobe ID.

 

За Pocketbook reader: Settings --> Accounts --> Adobe DRM --> Въвеждате имейл и парола, под Account type да е избрано Adobe ID --> Sign In

За Aldiko Book Reader : About --> DRM Accounts --> Add DRM Account --> Account type (Adobe ID), имейл и парола --> Save

 

4. През интернет браузъра на iOS/Android устройството влизате в профила си, "История на поръчките" и съответната поръчка, и през бутон "Изтегли" сваляте URLLink.acsm файла на е-книгата.

При проблем, изтеглете, като натиснете бутона "Изтегли" със задържане. Целта е да се отвори допълнителното меню с опции (OpenOpen in new tab и т.н.) от където да си изберем Save link. Т.е. искаме да свалим, а не да отворим директно файла, до който води линка. Ще излезе нов прозорец, под какво име да се запише файла (в случая URLLink.acsm) - не променяме нищо само потвърждаваме с OK.

5. Браузърът ще свали файла. Избираме го от приключените сваляния и се отворя прозорец Изпълняване действието чрез..., или Open In...

6. Избираме приложението което сме инсталирали, то сваля вече същинската е-книга и я отваря.

7. Ако решите да прехвърлите изтеглената е-книга от компютъра в телефона/таблета - през имейл, USB връзка и т.н., например в една новосъздадена папка EBooks:

Ако е-книгата вече е свалена, намерете я като файл в компютъра си, в папка Documents --> My Digital Editions (по-точно  C: > Users > *име потребител* > Documents > My Digital Editions, съответно ~/Documents/Digital Editions за Mac)

За Pocketbook reader: по-принцип, при всяко отваряне приложението сканира за нови файлове. При нужда му посочваме къде точно да проверява, през Settings --> Scanner --> Select folders to scan и избираме, например, новата ни папка EBooks. Е-книгата ще се появи в приложението - когато го отворим и изберем от долният ред икони, меню Books, след това от горният, цветен ред икони, първата отляво - All books. E-книгата ще е видима, като корица, както и всички останали, налични в устройството.

За Aldiko Book Reader: През основното меню --> Files --> намираме папката EBooks и я маркираме, кликаме иконата за импортиране горе, в дясно и приложението ще прехвърли в библиотеката си наличните в папката книги.