Absolut Semiotics in an Absolut World

Автор: Христо Кафтанджиев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 406
Година на издаване 2020
Корици меки
Език български
Тегло 663 грама
Размери 16x23
ISBN 9789540749594
Баркод 9789540749594
Категории Маркетинг, реклама и PR, Икономика, Книги

Христо Кафтанджиев е професор по реклама в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Специализирал е в Нидерландия, Обединеното кралство, Ирландия и Русия. Преподавал е 3 години семиотика и реклама във Финландия. Води семинари по реклама и маркетингови комуникации в Нидерландия, Финландия, Германия, Руската федерация, Казахстан, Португалия, Мексико, Австрия, Швеция, САЩ, Словения, Хърватия, Босна, Сърбия, Черна гора, Чехия, Украйна, Беларус Литва, Латвия, Естония, Обединеното кралство, Ирландия, Армения, Узбекистан, Италия, Китай, Белгия, Полша, Грузия и др. Лектор е на 3 световни конгреса на IAA (International Advertising Association) - в Мексико, Египет и Ливан. Чел е лекции и на два световни конгреса по семиотика - в Мексико и в Германия.

Участва в журито на Нюйоркския рекламен фестивал (The New York Festivals), в Digital Communication Awards (Германия), Golden Drum Festival, „Белият квадрат" и др. Публикувал е 9 книги в България. Седем оттях - „Текстовете на печатната реклама", „Хармония в рекламната комуникация", „Absolut Semiotics in an Absolut World", „Образът на жените в рекламата", „Сексът и насилието в рекламата", „Герои и красавици в рекламата" и „Интегрирани маркетингови комуникации", са издадени и в чужбина. Христо Кафтанджиев е главен редактор на научното списание American Journal of Linguistics и е в бордовете на няколко от най-авторитетните световни научни списания по семиотика, социология и др.

ABSOLUT SEMIOTICS IN AN ABSOLUT WORLD ТРЕТО ИЗДАНИЕ

Книгата е за вас, (не)пиещи колежки и колеги, които си изкарвате хляба с комуникации -рекламисти, пиари, маркетолози, бренд мениджъри, журналисти, икономисти, филолози, социолози, психолози, художници, политолози, учители, както и за студентите от тези дисциплини.

Тя ни показва как да спечелим много, като използваме най-успешната световна кампания на интегрирани маркетингови комуникации. Кампанията започва през 1981 г. и продажбите на водка Absolut са се увеличили с около 14 900% до 1995 г.

И водката, и книгата са резултат от най-качествените суровини, технологии, научност и креативност. Книгата е подходящ пример за това как процъфтява любовта между рекламата и семиотиката. Няма друга научна дисциплина (освен риториката), която да помага толкова активно на творчеството в рекламата.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]